Válka na Ukrajině očima blogerů. Rock Café zve na další ze svých debat

před 2 týdny 27

V pondělí 22. dubna v 19 hodin v divadle pražského Rock Café na Národní třídě proběhne jedinečná debata mezi třemi blogery zabývajícími se pravidelným mapováním válečného konfliktu na Ukrajině. 

Debatu bude moderovat důstojník české armády, který působil v Kosovu a v Afghánistánu, bývalý náčelník vojenské policie, pedagog na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy a v současné době člen vojenské kanceláře prezidenta Petra Pavla Otakar Foltýn

K jednomu stolu s ním zasedne Tomáš Dvořák z webu Dnes na Ukrajině, který se věnuje každodennímu zpravodajství o válce na Ukrajině, politolog a muzikant vystupující také pod uměleckým jménem Tom Cortés. Dále Jan Tofl, zakladatel webu valka.online věnující se každodenním analýzám situace na Ukrajině a mimo to i jiným současným a historickým válečným konfliktům.

Jako třetí se debaty zúčastní Andrej Poleščuk, rodilý Bělorus věnující se problematice východní Evropy a postsovětského prostoru, který byl za své aktivity Ukrajinou vyznamenán, vystupující na síti X pod jménem @andrewofpolesia.

Ti všichni si vybudovali své sítě kontaktů, díky kterým se dostávají i k jinak nepřístupným informacím a píší o nich na svých webech. Jak tyto informace přijímají? Jak je ověřují? Setkávají se s dezinformacemi? Co si o celém konfliktu myslí a jaké jsou jejich predikce válečného konfliktu do budoucna? Na to bude odpovězeno v debatě.

Výtěžek ze vstupného poputuje sbírce Drony Nemesis, která finance posílá na nákup těchto dronů pro Ukrajinu. Zaštítěna je samotným generálem české armády Karlem Řehkou a mnohými dalšími

Přečtěte celý článek