Vážení přátelé, znáte dětskou hru „To bys neudělal?“ Hecují se tak spolužáci ve škole, když k něčemu sbírají odvahu. Nevím, jest...

před 3 týdny 35
Vážení přátelé, znáte dětskou hru „To bys neudělal?“ Hecují se tak spolužáci ve škole, když k něčemu sbírají odvahu. Nevím, jestli si Petr Fiala ve škole s někým hrál, protože to vypadá, že tuhle hru vůbec nechápe. „Co byste vzkázal voličům, kteří od vás odchází?“ zeptal se ho novinář během představování kandidátů do Evropského parlamentu. „K odchodu nemůže docházet. Copak voliči, kteří volili koalici Spolu, by přecházeli?“ Tak pane Fialo, právě jste na vlastního voliče použil větu „To bys neudělal.“ A Vy mi, přátelé, dovolte, abych tímto oficiálně pozvala voliče nejen ODS, ale celé pětikoalice k nám. Varovali jsme je v roce 2021, že to bude špatné. Těžko jim ale můžeme vyčítat, že si nedokázali představit, jak katastrofální vláda je čeká. Nejzchudlejší populace na světě a zadřená ekonomika. Pětikoalici na to stačily tři roky a teď ještě její premiér hecuje vlastní voliče, že nemají na to odejít.

Takže tady mám pro vás, pane premiére, jeden příklad za všechny. Je to od bývalého skalního voliče pětikoalice: „Blíží se volby do Evropského parlamentu a já to asi hodím ANO. Chci kopnout koalici Spolu do CENZUROVÁNO. Tohohle voliče už CENZUROVÁNO svou arogancí na max!“ Víte, co mu na to odpověděl jeden člen ODS? „Všechno nám zase odpustíš.“ Je možné, že ti dva jsou dobří známí a měl to být surový, cynický vtip. Jenže, přátelé, úplně to stejné vzkázal na tiskovce k Evropským volbám sám předseda ODS všem svým voličům.

Koho nepřesvědčily tři katastrofální roky o tom, že volit pětikoalici byla chyba, měl by se podívat na kongres ODS teď o víkendu. Schválně zvu všechny nerozhodnuté voliče k sledování té prázdnoty. Užijete si dva dny frází o „hodnotové politice“. Taky si užijete dosyta Andreje Babiše, kterým budou řečníci ODS strašit, jako se ve středověku strašívaly malé děti vodníkem, aby nesešly z vyšlapané cestičky. Uslyšíte taky hodně o „extremistech“ a „populistech,“ což je novodobé označení nevěřících a heretiků. Pětikoalici totiž zachvátilo v posledních letech nábožné šílení ze sebe sama.

Co vůbec znamená být věřící ve Fialovu vládu? Základ je popírat zjevná fakta. Ať už s nimi přichází evropský statistický úřad, mezinárodní agentury, nebo je prostě čtete na cenovkách pod zbožím v obchodech. Fialova vláda čím dál víc vyžaduje od vlastních voličů fanatismus. Aby kývali hlavou nad tím, že země je placatá a obíhá kolem ní slunce. „Vládu si rozvracet nedáme!“ křičela nedávno kandidátka Spolu do europarlamentu, když necítila dostatek nadšení od lidových mas. „Žádní migranti tady nejsou!“ prohlašovala zase ve volebním studiu kandidátka Stanu, jejíž předseda dojednal šílený migrační pakt.

Tohle, přátelé, je skutečný fanatismus. Usmívat se s prázdným pohledem upřeným nikam, že migrační pakt není katastrofa. Že zavírání evropského průmyslu a škrcení vlastních zemědělců není katastrofa. Jako voliči máme právo fanatiky nevolit.

Já Vám slibuji, že uděláme všechno pro to, abychom Evropskou unii pomohli přivést zpět ke zdravému rozumu. Aby opět navázala kontakt s realitou. A pokud nám v tom pomohou i bývalí voliči pětikoalice, budu jen ráda.

Přeji Vám krásný víkend.

Přečtěte celý článek