Velké překvapení: Čeští fotbalisté znají posledního soupeře pro Euro, utkají se s Gruzií

před 1 měsíc 36

Národní tým po dnešku zná kompletní program úvodní fáze Eura. Svěřenci kouče Ivana Haška zahájí šampionát 18. června v Lipsku proti Portugalsku. Druhý zápas je čeká 22. června proti Gruzíncům, kteří se dostali na závěrečný turnaj poprvé v historii, a skupinu F zakončí dalším utkáním v Hamburku 26. června s Tureckem.

ČTĚTE DÁLE: Revoluce ve fotbale. Plánuje se zavedení modrých karet, budou mít speciální funkci

Nervózní zápas v Tbilisi nabídl gólové šance až v prodloužení. Tu největší měl řecký stoper Mavropanos, jehož hlavička po rohovém kopu skončila na břevně. Evropští šampioni z roku 2004, kteří hráli na závěrečném turnaji naposledy před 12 lety, na rozdíl od úvodního kola play off proti Kazachstánu (5:0) ze hry neskórovali.

Na čtvrteční vítězství 2:0 proti Lucembursku nenavázali ani Gruzínci, přesto se nakonec mohli před více než padesátitisícovou návštěvou na Národním stadionu radovat z historického úspěchu. Hned v první sérii rozstřelu vychytal gólman Mamardašvili řeckého kapitána Bakasetase, ve třetí sérii ale netrefil bránu ani na druhé straně další jindy spolehlivý exekutor Mikautadze. Stejně dopadl i Jakumis, a tak v páté sérii rozhodl o postupu domácích Kvekveskiri.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalový trenér Petr Rada dostal velký trest za rasismus

Přečtěte celý článek