Velký průšvih. V Česku se ve velkém prodává úplně prolezlý sýr. Ve všech obchodech, ale v žádném případě ho nesmíte jíst, jinak dopadnete špatně

před 2 měsíce 42

Podobně velký problém v síti obchodních řetězců se jen tak nevidí. Obvykle je nekvalitní potravinou, která je navíc ještě závadná, postižen jeden z nich a ostatní jsou v pohodě. Tentokrát se ovšem problematické zboží dostalo prakticky do celé prodejní sítě. Navíc jde o oblíbený produkt, kteří lidé kupují ve velkém.

Tohle není dobré

Státní zemědělská a potravinářská inspekce v rámci intenzivních kontrol bezpečnosti potravin zjistila více případů plesnivých Olomouckých tvarůžků v tržní síti,” uvádí SZPI ve svém hlášení. Kontroly daných tvarůžků proběhly v obchodech Albert, Billa a Tesco.

Ve všech případech byl zjištěn výskyt plísně v tvarůžcích. Co je ale neuvěřitelné je to, že šlo i o různé produkty od jedné značky. Tou je A.W. Olomoucké tvarůžky.

Na povrchu potraviny se u části balení vyskytovaly kolonie plísní nazelenalé a bílé barvy,uvedla kontrola k výrobku A.W. Olomoucké tvarůžky velké. “Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Na povrchu potraviny se vyskytovala plíseň. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,” stojí zase ve zprávě k výrobku A.W. olomoucké tvarůžky věnečky.

🧀 Upozorňujeme na více případů plesnivých tvarůžků v tržní síti

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (#SZPI) v rámci intenzivních kontrol bezpečnosti potravin zjistila více případů plesnivých Olomouckých tvarůžků v tržní síti.

Jednalo se o následující výrobky ⬇️ pic.twitter.com/XIIqD5FR7p

— Potraviny na pranýři (@NaPranyri) February 27, 2024

Pěkná polízanice

Ani v jednom z případů přitom nebyly zjištěny nevyhovující teploty pro skladování této potraviny. Výrobek neměl ani prošlé datum trvanlivosti. Pravděpodobně tedy k problémům došlo už ve výroběk.

Čtěte také: Obchody ve velkém ruší samoobslužné pokladny. Češi na ně vyzráli a nakupují zadarmo

Je také pravdou, že společnost A.W. z Loštic má potíže s výrobou dlouhodobě a k výskytu plísní v této potravině dochází poměrně často. Je proto na pováženou, zda by si ji lidé měli vůbec dopřávat, jelikož si mohou přivodit nepříjemné problémy.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek