Velký řetězec se vyznamenal. Prodával Čechům naprosto otřesné maso. Nesmíte ho jíst, jinak to slíznete

před 2 měsíce 69

V českých obchodech přestává být optimální nakupovat věci jako maso a další živočišné produkty. Nikdy totiž nevíte, co opravdu kupujete a co dostanete. Obchodní řetězce totiž objednávají maso ze všech možných koutů, a podle toho to potom také vypadá.

Maso se zkazilo

Není výjimkou, že se v obchodech objeví kompletně zkažené maso, které by se absolutně nemělo prodávat. Často je to patrné na první pohled zkušeného člověka, jindy se to ale zjistí třeba až v laboratoři.

Tentokrát bylo kontrolorům jasno okamžitě. Státní zemědělská a potravinářská inspekce varovala před kuřecími řízky z Globusu, které byly kompletně zkažené a neměly zrovna ideální vůni.

Na základě senzorického hodnocení jsme zjistili, že maso zapáchalo po kažení,” uvedla SZPI. Dodala přitom, že nebylo zjištěno skladování potraviny v nevhodných teplotních podmínkách. Dokonce i datum trvanlivosti bylo v pořádku, i když tam je otázkou, zda ho náhodou někdo nepřebalil, jak je v českých obchodech bohužel stále zvykem.

Globus selhal

Je přitom opravdu s podivem, že se něco takového mohlo prodávat v Globusu, který se dlouhé roky vyznačoval tím, že právě masné produkty prodává ve špičkové kvalitě. Tentokrát však masivně selhal a je otázkou, zda nenaboural důvěru svých zákazníků.

Čtěte také: Okamžitě vyhoďte toto maso. Prodávalo se ve velkém. Kdo si ho ale dá, ten to slízne na první dobrou

Maso bylo odebráno v hypermarketu v Chotíkově. Balení mělo 500 gramů a výrobcem byla společnost Czech Frost. Maso má netradičně trvanlivost do 28. června 2024.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek