Video: když začne letounu Iljušin Il-76 hořet motor, může se pokusit nouzově přistát. Neštěstí už to však zabránit nemusí

před 2 týdny 47

Když je letoun vícemotorový, měl by let bez jedné hnací jednotky zvládnout. Pokud jsou ovšem škody rozsáhlejší, může to pro všechny na palubě znamenat konec.

I vojenské transportní letadlo může – stejně jako každé jiné – potkat nějaká porucha. A ačkoliv jsou piloti trénováni, aby se dokázali s mnoha krizovými situacemi vypořádat, mohou přesto některé skončit tragicky. Důvodů může být celá řada – od špatného technického stavu letadla přes ne dobré reakce pilota, až například po nepříznivé počasí.

Letounu Il-76 shořel jeden z motorů

Jak vypadá nehoda velkého vojenského transportního letounu ukazuje video níže. Zachycuje konkrétně ruský Iljušin Il-76 Candid, a Defence-Blog k tomu uvádí, že byl zrovna na cvičném letu, který trval jenom několik minut. Poté mu začal hořet jeden z motorů, načež se pilot nejspíše pokoušel o nouzové přistání, neb záběry ukazují, jak s letounem pomalu klesá, přičemž z jednoho ze čtyř motorů šlehají plameny. Následně je však vidět pouze sloup kouře.

Letoun Il-76 jde na přistání

Na palubě zahynulo všech 8 členů posádky a 7 cestujících, i když je možná s podivem, že se letadlu nepodařilo přistát, protože jsou vícemotorová letadla konstruována tak, aby mohla letět, i když jeden z motorů nefunguje. Na druhou stranu skutečnost, že viditelně hořel jenom jeden motor, nemusí znamenat, že byla zbývající trojice motorů Il-76 v pořádku. Možné však také je, že pilot prostě jenom nezvyklou situaci nezvládl a při přistání udělal chybu.

Il-76 zvládá i provizorní plochy

Konstrukčně je Il-76 relativně starým letounem, Wikipedia uvádí, že byl navržen již v 60. letech 20. století a ve službě je od roku 1974, a byl modernizován. Vyžíván je jako transportní, přičemž má vykládací rampu. Je postaven tak, aby mohl operovat i z provizorních ploch, a existují i verze přestavěné na létající tankery, velitelská centra nebo hasičské letouny.

Il-76 je 46,6 metrů dlouhý a rozpětí jeho křídel činí 50,5 metrů, uvádí Airforce-Technology. Pohání ho 4 motory a jeho maximální rychlost je 900 km/h. Unese náklad těžký až 47 tun, i když modernizované verze pravděpodobně až 52 tun. Jeho dolet záleží na hmotnosti nákladu a verzi, u té nejstarší to však má být s 20 tunami kolem 6 100 kilometrů.

/1. Russian Il-76 caught fire in the air in the Ivanovo, Russia. The aircraft crashed as a result. 700km to the Ukraine borders pic.twitter.com/o911gqtvwz

— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) March 12, 2024

Havárie letounu Iljušin Il-76

Přečtěte celý článek