VIDEO: Krásně hoří. Ruští dobrovolníci vzkázali Putinovi, že jejich cílem je svrhnout jeho režim

před 1 měsíc 41

Ruští dobrovolníci z Legie Svoboda Rusku opět zaútočili v Bělgorodské oblasti. Tentokráte se cílem jejich úspěšného útoku staly dva muniční sklady ruské armády. Legie navíc vzkázala Putinovi, že to rozhodně není poslední akce, kterou podnikla.

„Zatímco Putinova armáda ničí civilní domy, dělostřelci Legie delikátně zničili dva muniční sklady Putinových jednotek v Tetkinu. Krásně hoří,“ napsali příslušníci legie bojující proti válečnému zločinci v čele ruského státu na svůj telegramový účet.

Útok na muniční sklady rozhodně nebyl nijak překvapivý, protože den předtím legie vyzvala obyvatele Bělgorodské a Kurské oblasti, kteří žijí v těsné blízkosti vojenských objektů, aby preventivně opustili své domovy a evakuovali se.

„Hrozba pro vojenská zařízení v Kurské a Bělgorodské oblasti. Doporučujeme obyvatelům těchto území, zejména těm z obytných budov umístěných v blízkosti vojenských útvarů a vojenských objektů, aby je opustili,“ vzkázal v televizním vysílání Ukrajinské pravdy Alexij Baranovskij, jeden z příslušníků této dobrovolnické legie, který později upozornil, že útoky jsou plánovány za pomoci dronů.

Trojice ruských dobrovolnických útvarů bojujících proti Putinovu Rusku spolu s Ukrajinou vydala před útokem i oficiální stanovisko, které zveřejnila na telegramu. „Obracíme se na naše spoluobčany: obyvatele města Bělgorod, úředníky bělogrodské správy a všechny, kteří nás slyší. Putinovi vrazi podnikají masivní údery na mírumilovná ukrajinská města, staví své pozice mezi vaše domovy, školy vašich dětí a státní instituce. Každý den jsou ostřelováním z Bělgorodu zabity desítky obyčejných nevinných lidí, většinou žen a dětí. Ostřelování Ukrajiny z území Bělgorodu musí skončit!“ napsali protiputinovští dobrovolníci a poznamenali, že kvůli tomu jsou „nuceni zahájit palbu na vojenské pozice, které jsou umístěny ve městech Bělgorod a Kursk“.

Nicméně podle Ukrajinské pravdy, která se odvolává na informace z rozvědky, blokují místní úřady jakékoliv snahy o evakuaci a lidem je pod hrozbou pokut či propuštění z práce zakázáno opouštět své domovy.

Jeden ze zakladatelů Ruského dobrovolnického sboru, Denis Nikitin, ve svém komentáři pro ukrajinská média uvedl, že jeho muži ukořistili ruské armádě mnoho vybavení i zbraní. „S každou další operací na ruském území se tento počet zvyšuje. Máme více dělostřelectva, více vybavení, více lidí,“ řekl Nikitin.

„Cílem je nakonec svrhnout Putinův režim,“ netajil se cílem, k němuž mají akce ruských dobrovolníků vést, ve svém komentáři Alexij Baranovskij.  

Přečtěte celý článek