VIDEO: Krutá smrt v bunkru. Zvýšená aktivita Rusů ve směru na Novopavlovsk je vyvážena vyššími ztrátami

před 4 týdny 37

Krátce poté, co britská rozvědka oznámila, že ruští agresoři zvyšují svůj tlak směrem na Novoplavovsk v Doněcké oblasti, zveřejnili ukrajinští pohraničníci video, na kterém je vidět krutá smrt několika útočníků v bunkru, kam se uchýlili.

„Počet ruských útoků na jihozápadě Doněcka ve směru Novopavlovsk vzrostl ze 721 v únoru na 806 v březnu. Jde přitom o 38 % všech útoků podél celé frontové linie,“ popsala britská rozvědka ve své nejnovější analýze snahu Rusů o postup v Doněcké oblasti.

„Navzdory těmto snahám Rusko však v této oblasti výrazně nepokročilo a pokračuje jen v boji o malé osady, včetně Novomychajlovky, Georgijevky a Urožajneho,“ konstatovali Britové, kteří upozorňují, že navzdory zvýšené snaze o útok v těchto místech, se počet bojových akcí podél fronty během března snížil.

Konkrétně jde o pokles přibližně o 9 procent ve srovnání s předchozím měsícem. Zatímco v únoru okupanti útočili v 2340 případech, v březnu to bylo už „jen“ 2024 ozbrojených akcí.

Ukrajinští pohraničníci, kteří v místech působí, zveřejnili video z jedné ze svých akcí, během které se jim podařilo útočící Putinovy ozbrojence odrazit, a donutit dokonce k ústupu. Šest Rusů přitom zalezlo do improvizovaného bunkru, který se v místě nacházel. Pohraničníci však dovnitř nejprve vhodili granát a následně ještě do úkrytu vypálili desítky střel ze samopalů. Všichni ruští útočníci tak byli na místě zabiti.

Přečtěte celý článek