VIDEO: ‚Pokud to odvysílají, změní svět.‘ Podívejte se na teaser thrilleru Vlny z historie rozhlasu

před 2 měsíce 34

Z rádia zní rokenrol, studentské revolty mění svět, ale v prestižní redakci Československého rozhlasu, kam nastoupí mladík Tomáš, se odehrává boj s tajnou službou. Ve filmu Vlny pracuje režisér Jiří Mádl se skutečnými dobovými událostmi a atmosférou rozhlasového týmu, jehož redaktoři byli odhodláni přinášet nezávislé zprávy za každou cenu.

Praha 14:17 28. února 2024

V proslulé Redakci mezinárodního života Československého rozhlasu působí v 60. letech odvážní novináři, celebrity své doby, jejichž plakáty zdobí zdi mnohých domácností. V jejich čele stojí Milan Weiner, který vede skupinu složenou z Jiřího Dienstbiera, Věry ŠťovíčkovÉ či Luboše Dobrovského.

K nim se přidává mladík Tomáš, který se stará o mladšího bratra a o to, aby byli oba v bezpečí. Netuší, že redaktoři jsou v hledáčku tajných služeb.

Smyčka se začne utahovat ve chvíli, kdy se objeví nahrávka, jejíž odvysílání by mohlo změnit mnohé osudy. A Tomáš řeší dilema: má se zapsat do historie, nebo chránit bratra?

Z natáčení filmu Vlny | Foto: Dawson Films

Do hlavní role svého dosud nejvíce ambiciózního filmu, který odhaluje dosud utajené události z historie Československého rozhlasu, obsadil režisér Jiří Mádl herce Vojtěcha Vodochodského. Jeho mladšího bratra hraje Ondřej Slupka.

Vedle nich zazáří Táňa Pauhofová, Stanislav Majer, Martin Hofmann, Vojtěch Kotek, Marika Šoposká, Igor Bareš, Petr Lněnička, Matyáš Řezníček či Jan Nedbal. 

Vlny, jejichž koproducentem je i Český rozhlas, vplují do českých kin 15. srpna.

Režisér Jiří Mádl při natáčení filmu Vlny | Foto: Dawson Films

kac

Přečtěte celý článek