VIDEO: Ruský systém Buk se připravoval k palbě. Neměl šanci odpálit jedinou střelu

před 1 týden 25

Síly speciálních operací ukrajinských ozbrojených sil zničily ruský systém protivzdušné obrany Buk-M1, který se připravoval na odpálení raket. Nestihnul však vystřelit ani jednou, protože byl úspěšně zničen, uvedlo tiskové středisko SSO.

„Během průzkumných operací v jedné z nejžhavějších oblastí objevili operátoři 3. samostatného pluku speciálních sil nepřátelský protiletadlový raketový systém Buk-M1 připravující se k odpálení raket. Naši operátoři předali souřadnice nepřátelského cíle raketové a dělostřelecké jednotce Obranných sil. Než stačil Buk-M1 vypálit jedinou raketu, byl okamžitě zničen,“ napsali speciálové na svém telegramovém kanále.

Video ukazuje ruský systém BUK-1M, jak manévruje, aby se dostal do vhodného palebného postavení. Než se mu to podaří, je zasažen ukrajinskou střelou a exploduje.

Raketový systém Buk, který ruští okupanti mají ve výzbroji, je všestranný mobilní raketový systém země-vzduch středního doletu, který byl navržen především k ochraně polních jednotek a logistických zařízení před vzdušnými hrozbami. Buk je schopen zasáhnout širokou škálu vzdušných cílů, včetně taktických a strategických letadel, řízených střel, vrtulníků a dalších vzdušných hrozeb.

Stejný systém Rusové použili v případě úmyslného sestřelení civilního dopravního letadla Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines 17. července 2014 v Doněcké oblasti.

Přečtěte celý článek