VIDEO: Ruský voják zázrakem unikl smrtícímu dronu. Tak se odpálil sám

před 1 měsíc 15

Záhadné video, na kterém se ruský voják pokouší házet granátometem, přičemž dojde k fatální explozi, se objevilo před několika dny na sociálních sítích. Mělo značný ohlas a vyvolalo četné dohady, jak a proč k podobné události mohlo dojít. Ukrajinští obránci, kteří ho pořídili, nyní zveřejnili delší část nahrávky, která ukazuje, jak ruský nešťastník přišel na Ukrajině o život. Záznam není kvůli svému drastickému obsahu vhodný pro děti, ani pro citlivější povahy.

Před několika dny se na sociální síti X objevilo krátké video pořízené dronaři 47. samostatné mechanizované brigády „Magura“ na úseku nedaleko ukrajinské Avdijivky. Zachytilo ruského vojáka, který se pokoušel vrhnout kupředu svůj raketomet, přičemž došlo k explozi, jež pro něj měla patrně smrtonosné následky.

Záznam vyvolal četné spekulace, k čemu vlastně došlo, protože působil dojmem, že voják zakopl a odpálil raketu, jež explodovala v jeho bezprostřední blízkosti. Ukrajinští obránci nyní zveřejnili delší kus záznamu a popsali, co se stalo.

Z videa je patrné, že se ruský voják skrýval v troskách budovy před ukrajinským FPV dronem, který v oblasti hledal svůj cíl. Když si ho operátor dronu všiml, vyrazil na zoufalý útěk ve snaze smrtícímu stroji se vyhnout. Kličkoval kolem stromu, pokoušel se uniknout a dron ho pronásledoval. Když zaútočil, vypadalo to, že to bude poslední chvíle jeho života. Došlo ale k selhání zbraně a on zůstal naživu.

Dron narazil do kusu zdi hned vedle vojáka, jenže nálož neexplodovala a stroj bezmocně padl k zemi. Jeho operátor se ho patrně snažil dostat zase do vzduchu, to se mu ale vůbec nedařilo. Ruský voják se proto rozhodl zlikvidovat bezpilotní stroj ležící na zemi jednou provždy. Nejprve po něm hodil svou zbraní, ale netrefil se. Tehdy sáhl po raketometu.

Voják své RPG hodil z bezprostřední blízkosti na dron, ve snaze ho nadobro uzemnit, jenže se stalo něco s čím vůbec nepočítal. Následovala silná exploze, která pro něj, soudě podle videa, měla fatální následky. „Náš kamikadze dron lovil orka (hanlivé označení ruských okupantů, pozn. red.) a chvíli předtím, než byl zasažen, ztratil kontrolu, což způsobilo, že velmi opatrně přistál na zemi. Okupant se rozhodl získat Darwinovu cenu, a tak se směle a statečně pustil do boje s naším dronem pomocí kulometu a RPG. Výsledek je na videu,“ popsali to vojáci 47. brigády na sociální síti Telegram.

Darwinova cena se každoročně uděluje osobě, která svým vlastním přičiněním a vinou vlastní hlouposti zahyne a zabrání tak dalšímu šíření své genetické informace.

Přečtěte celý článek