Vittozziová poprvé ovládla SP biatlonistek, nejlepší Češkou byla Voborníková

před 1 měsíc 48

 Reuters

Nejlepší ze čtveřice českých reprezentantek byla Tereza Voborníková, jež obsadila se dvěma trestnými koly 16. příčku.

Vittozziová minula pět terčů a doběhla až na začátku třetí desítky. Celkově zvítězila o 23 bodů před Jeanmonnotovou, která poskočila na druhou pozici před Norku Ingrid Landmark Tandrevoldovou. Devětadvacetiletá Vittozziová měla blízko k zisku velkého křišťálového glóbu už před pěti lety, kdy těsně podlehla krajance Dorothee Wiererové. Ta pak triumf obhájila a nyní na ni v italských barvách navázala Vittozziová.

Nejlepší Češkou v této sezoně SP byla celkově šestnáctá Voborníková. Očekávaná týmová jednička Markéta Davidová skončila o dvě místa za ní. Davidová dnešní závod výborně začala, po úvodní čisté střelbě se dostala do vedoucí skupiny. Po trestném kole na druhé položce vleže z ní však vypadla, a když udělala po třech chybách na každé položce vestoje, znamenalo to navzdory šestému běžeckému času až 26. místo. Před ní skončily dvaadvacátá Jessica Jislová a čtyřiadvacátá Lucie Charvátová.

Vítězně se rozloučila se sezonou Jeanmonnotová, která vyhrála čtvrtý závod v tomto ročníku. S jedním trestným kolem porazila o 11,9 sekundy Němku Janinu Hettichovou-Walzovou. Třetí skončila Francouzka Gilonne Guigonnatová, která z bezchybné střelby vytěžila premiérové stupně vítězů v kariéře.

Ve 22:20 SEČ začne závod s hromadným startem mužů, který bude bez české účasti. Nejlepší český reprezentant Michal Krčmář zůstal v pozici prvního náhradníka. Češi tak v této sezoně Světového poháru ani jednou nedosáhli na umístění na stupních vítězů.

Přečtěte celý článek