Vodafone přidal klonování čísla na hodinky Xiaomi. Přes eSIM si zavoláte také z Galaxy Watch a Apple Watch

před 2 týdny 46

Oživeno 15. dubna 2024 | Vodafone přidal mezi chytré hodinky podporující naklonované číslo na eSIM další model. Jedná se o loni uvedené chytré hodinky Xiaomi Watch 2 Pro LTE na platformě Wear OS. Služba umožňující využívat stejné telefonní číslo jako na telefonu také pro hodinky, a tím pádem je používat k volání a datování mimo dosah telefonu, má název OneNumber. Vodafone si za ni účtuje měsíční paušál 99 Kč, do konce dubna ale platí zvýhodnění na tři měsíce zdarma.

Xiaomi Watch 2 Pro LTE je aktuálně nejvyšší model chytrých hodinek čínského výrobce. Váží 55 gramů, nabízejí češtinu i bezkontaktní technologii NFC, díky které lze s hodinkami platit podobně jako přiložením platební karty. Vodafone sám má tyto hodinky v nabídce a při nákupu s vybraným tarifem může dát slevu až tři tisíce korun. Běžná cena hodinek ve volném prodeji se pohybuje okolo 6500 Kč. Hodinky Xiaomi fungují s iPhony i telefony s operačním systémem Android.

Hodinky se připojují k mobilní síti díky eSIM, což je malý zabudovaný čip, který nahrazuje klasické plastové SIM karty. Službu OneNumber a Vodafone eSIM lze aktivovat i na hodinkách zakoupených u jiného prodejce než přímo u operátora, je ale nutné si ověřit, že jde o oficiální distribuci Xiaomi pro země EU, jinak hrozí, že eSIM v hodinkách nebude správně fungovat.

Podmínkou aktivace OneNumber je používání datově neomezeného tarifu. Výhodou u Vodafonu je, že službu lze aktivovat až pro dvě „periferní“ zařízení, pod stejným telefonním číslem tak mohou být hned tři zařízení najednou (například telefon a dvoje hodinky). OneNumber přitom není omezeno pouze na uvedené hodinky, ale i další zařízení s LTE konektivitou obsahující eSIM a možností do zařízení načíst profil telefonního čísla z QR kódu.

Vodafone OneNumber funguje s hodinkami:

  • Apple Watch Series 4 a novější (vždy verze s LTE, nazývaná také jako „Cellular“)
  • Apple Watch Ultra LTE a Ultra 2
  • Samsung Galaxy Watch4 a novější (vždy verze s LTE)
  • Xiaomi Watch 2 Pro LTE

Původní článek z 1. listopadu 2023:

Vodafone už umí naklonovat číslo. Zavoláte si s Apple Watch Cellular (LTE) i dalšími zařízeními s eSIM

Apple Watch jsou nejprodávanější typ chytrých hodinek a jejich rozšíření mezi zákazníky nemohou ignorovat ani operátoři. Dva ze tří velkých v Česku už dříve spustili podporu pro LTE („Cellular“) verzi Apple Watch ve své síti, a to tak, aby uživatel mohl „naklonovat“ telefonní číslo ve svém iPhonu také do eSIM v hodinkách. Dosud chyběl pouze Vodafone, který službu spouští dnešním dnem.

Klepněte pro větší obrázek

Sdílené číslo s mobilem je hlavní princip fungování hodinek s mobilní konektivitou – aby člověk v některých situacích mohl telefon nechat doma, a fungoval a byl na příjmu pouze s hodinkami. T-Mobile tuto službu provozuje od června 2021, O2 se přidalo v říjnu 2022. U Vodafonu má služba název OneNumber a operátor ji na první tři měsíce poskytne zdarma. Pak si bude účtovat stejný paušál jako ostatní dva operátoři, tedy 99 Kč měsíčně.


Nejoblíbenější Apple Watch v Česku:

Další oblíbené Apple Watch


Aktuálně si u Vodafonu mohou službu OneNumber zapnout zákazníci s hodinkami Apple Watch Series 4 a novějšími, ale i majitelé hodinek Samsung Galaxy Watch. A pokud by někdo našel využití naklonovaného čísla pro jiná zařízení, např. scénář mobil + tablet s eSIM, nebo dva mobily, může číslo do druhého zařízení dostat stejným způsobem. Telefonů s eSIM je na trhu spousta, tablety s eSIM vyrábí například Samsung, připojit by se měla dát i zařízení s eSIM na Windows (např. notebooky).

Přečtěte celý článek