Vodafonu padá síť. Některým zákazníkům nejde volat, nemusí fungovat mobilní ani pevný internet

před 1 týden 31

Uživatelé Vodafonu hlásí od dnešního rána výpadky sítě. Týká se to zejména mobilní sítě, ale hlášeny jsou i výpadky pevného internetu, který Vodafone převzal po bývalé společnosti UPC.

Klepněte pro větší obrázek

Problémy se sítí potvrzuje portál s hlášeními výpadků Down Detector, který ukazuje na nárůst problémů po dnešní osmé hodině ranní a kulminaci hlášení okolo deváté. Hlášení přicházejí z celé republiky, což svědčí o celoplošném problému. Nejvíce výpadků hlásí velká města Praha, Brno, Ostrava a Hradec Králové. Nedá se volat ani z redakčního čísla, které máme u Vodafonu.

Samotný operátor se na sociálních sítích omezil na stručné oznámení: „V tuto chvíli mohou mít někteří zákazníci potíže s mobilní sítí nebo s voláním na Linku péče o zákazníky *77. Omlouváme se za komplikace a děláme vše pro to, abychom situaci brzy vyřešili.“ Podle reakcí zaměstnanců zákaznického servisu na sociálních sítích sám operátor příčinu výpadku zatím nezná.

Klepněte pro větší obrázek

V případě výpadku a plošné nedostupnosti služeb mají zákazníci nárok požadovat po svém operátorovi kompenzaci, například navrácení poměrné části zaplaceného paušálu.

Přečtěte celý článek