Vondroušová odstoupila z turnaje v Indian Wells, Siniaková opět podlehla Svitolinové

před 1 měsíc 67

 Reuters

V úvodu turnaje Vondroušová deklasovala domácí Bernardu Peraovou 6:0, 6:2.

Turnaj ve dvouhře v kalifornské poušti skončil i pro Kateřinu Siniakovou, která prohrála v 2. kole s Elinou Svitolinovou 3:6, 6:2 a 1:6. Ukrajince podlehla i počtvrté v kariéře, pokaždé to bylo ve třech setech.

Světová dvojka a loňská finalistka Aryna Sabalenková z Běloruska odvrátila v utkání s Američankou Peyton Stearns čtyři mečboly a zvítězila 6:7, 6:2, 7:6. S 64. hráčkou žebříčku WTA se trápila téměř tři hodiny.

"Je to neuvěřitelná hráčka a hrála šíleně. U sítě mi řekla 'měla jsem tě'. A měla pravdu. Asi jsem měla prostě jen trochu štěstí, že jsem vyhrála," uvedla Sabalenková. Vítězka letošního Australian Open se ve třetím kole utká s Britkou Emmou Raducanuovou, které usnadnila postup skreč Ukrajiny Dajany Jastremské za stavu 4:0 pro šampionku US Open 2021.

Ze hry venku je finalistka úvodního grandslamu sezony Číňanka Čeng Čchin-wen, která podlehla krajance Jüan Jüe 4:6, 3:6. Devětačtyřicátá hráčka světa potvrdila vítězstvím dobrou formu po triumfu na předchozím turnaji v Austinu.

Po pěti letech se v Indian Wells představil Srb Novak Djokovič. Světová jednička potřebovala k postupu do třetího kola přes Australana Aleksandara Vukice tři sety. První zápas od vyřazení v semifinále Australian Open vyhrál držitel rekordních 24 grandslamových titulů 6:2, 5:7, 6:3.

Přečtěte celý článek