Vyběhli jsme s hodinkami Apple, Garmin a Samsung. Najednou. Zajímalo nás, co změří a ukážou

před 2 týdny 40

Vyrazil jsem běhat a na rukou měl při tom připnuté troje chytré hodinky tří různých výrobců a platforem. Zajímalo mě, co dokážou při běhu zaznamenat, jaké údaje potom zobrazí jejich mobilní aplikace a jaké jsou různé další rozdíly.

Hodinky podle abecedy

  • Apple Watch Series 4
  • Garmin Forerunner 965
  • Samsung Galaxy Watch6 Classic

    Hned od začátku je potřeba vědět, že hodinky od Applu jsou hodně staré, současná generace má už číslo devět. Software watchOS je v nich ale v poslední verzi, takže funkce odpovídají současným modelům. Nemají jen novější generace akcelerometru, takže nezměří některé podrobné údaje o dynamice běhu, které ho vyžadují.

    Jak se běhá se třemi hodinkami najednou? Na levé ruce jsem měl Garmin. Na pravé byl běžným způsobem nasazený Samsung a vedle něj, akorát obráceně, optickým snímačem na spodní části zápěstí, byly připnuté hodinky Apple. Před tím jsem ověřil, že srdeční frekvenci zvládnou spolehlivě zaznamenat i tímto způsobem.

    Nejsme na sportovním webu a cílem tohoto článku není podrobně porovnat běžecké funkce hodinek. Chci tady ukázat, jak se hodinky při běhu chovají, co změří a jak to na displeji nebo v aplikaci ukážou.

    Před během

    Všechny hodinky podporují základní režim Zapni a utíkej, kdy bez jakéhokoli nastavování měří, jak běžíte. Někdy dokonce ani nemusíte nic zapínat, běh hodinky poznají samy a zeptají se, jestli chcete aktivitu zaznamenat.

    Přihlaste se
    a zdarma dočtěte
    tento článek

    Po přihlášení můžete také
    diskutovat pod články

    V pokračování článku také najdete

    Co všechno hodinky o běhu ukážou na svém displeji

    Co k ukončené aktivitě najdete v aplikaci telefonu nebo na webu

    Jestli se vlastně jednotlivé značky něčím liší

    Přečtěte celý článek