Vzorem jí byla Makepeacová. Teď dělá soukromé očko a odhaluje nevěru i podvody

před 1 týden 36

Vyrůstala v láskyplné rodině, kde byla pravda a pomoc ostatním na prvním místě. Rodiče i její dědeček pracovali ve státních službách celý život. Maminka ji s sebou do práce často brala a ona prý od dětství věděla, že je to také to, co chce jednou sama dělat. Snem Šárky Hořejší z Plzně bylo pomáhat lidem a udělat vše pro zjištění pravdy. A tak si založila detektivní kancelář.

Šárka Hořejší z Plzně vždy chtěla pomáhat lidem. Založila si detektivní kancelář | Foto: se svolením Šárky Hořejší

Jistota. Toto slovo je nejen v tomto příběhu, ale i v našem životě nesmírně důležité. Právě jistota nám totiž v případě pochybností nebo různého podezření dá onen vytoužený klid. V ideálním případě nám vyvrátí naše myšlenky a hlodající červíky pochybností typu: Není mi manžel nevěrný? Neodposlouchává mi někdo telefon nebo je můj dávno ztracený příbuzný skutečně mrtev?

I v opačném případě, když se naše obávaná domněnka potvrdí, a naše mnohdy až paranoidní představy se stanou nevyvratitelným faktem, i tehdy získáme jistotu a částečně se nám uleví. Konečně totiž už alespoň stoprocentně víme, na čem doopravdy jsme a můžeme s tím začít pracovat.

ZaZuZen řeší partnerské vztahy i rodinná traumata

Pátrá po minulých životech. Náhody neexistují, domnívá se kartářka

Jak se hledá pravda a jak se usvědčují lži, po tom pátrá Šárka Hořejší, členka České Komory detektivních služeb a provozovatelka plzeňské Detektivní kanceláře Sarah.

„Chtěla jsem být jako Harriet Makepeaceová, byla pro mě hrdinkou. Proto jsem nastoupila s velkými ideály k Policii ČR a začala studovat Policejní Akademii. Pak jsem sedm let na Obvodním oddělení Policie řešila opilce, rvačky, krádeže peněženek, které nelze objasnit. Následně jsem na expozituře protikorupční policie získala dobrou zkušenost v operativě,“ vzpomíná.

„Když jsem po patnácti letech ve službě nedostala další příležitost posunu, od policie jsem odešla. Můj sen o Harriet Makepeaceové tak nebyl u policie zcela naplněn, ale obor jsem neopustila. Založila jsem si svojí detektivní kancelář,“ říká Šárka Hořejší.

Chilli omáčky, oceněné na mezinárodních soutěžích, dále pak naložené, sušené a čerstvé chilli papričky, chutney, čokolády, semínka a sazenice během sezony. To vše se dá u Palíto pořídit

Pálivá záliba. Chillimagor ze západu Čech narve papričky i do kafe či cukroví

„Plzeňská Makepeacová“ nejčastěji řeší případy podvodu a krádeže, v případě, kdy důkazy nejsou jasné a klient má další indicie, které mohou pomoci. „Takto jsem třeba našla historický plot za nemalou částku, který dal majitel k renovaci. Získávám také další důkazy k soudu, které mohou klientům pomoci pro získání pravdy. Pomáhám najít příbuzné, což klientům umožní sestavit jejich genealogický strom rodu. Jedna má klientka hledala svého otce, o kterém jí matka odmítla sdělit více informací, již několik let zemřelého,“ říká detektivka.

Diplomka pomohla odhalit vraha

„Na základě mé diplomové práce byl odhalen vrah z Královehradeckého kraje. Vedoucím mé práce byl profesor Jiří Straus, se kterým dodnes spolupracuji. Je odborníkem a soudním znalcem v oblasti forenzní biomechaniky a kriminalistiky a moc si ho vážím,“ vzdává hold svému dalšímu vzoru.

Šárka Hořejší z Plzně vždy chtěla pomáhat lidem. Založila si detektivní kancelář.Šárka Hořejší z Plzně vždy chtěla pomáhat lidem. Založila si detektivní kancelářZdroj: se svolením Šárky Hořejší

Následně doplňuje, na co si soukromé očko klienti, respektive hlavně klientky, najímají nejvíce? „Nejčastěji mě lidé kontaktují v případě sledování partnera – nevěry či získání informací o jeho stylu života. Jednou jsem se takto ocitla v noci na opuštěném místě přímo u předání zásilky drog. Tato informace pomohla klientovi pochopit, v jak v závažné situaci jeho přítelkyně je. Mám zpětnou vazbu, že to pomohlo, jsme dodnes v kontaktu,“ překvapuje zamotaným příběhem.

Často řeší zamotané příběhy s nevěrou

A pak dále pokračuje: „V případě nevěry mě kontaktují hlavně ženy. Většinou je jejich podezření pravdivé a nevěra je potvrzena,“ klopí smutně oči při vzpomínce na řadu plačících klientek, kterým musela oznámit, že partner pro lásku chodí ještě i jinam.

„Měla jsem i opačný případ, kdy milenka chtěla vědět, jaká je situace v manželství jejího vysněného muže. Měla informace, že rodina bude mít nudné odpoledne na jednom koupališti na Českolipsku a podle partnera měla být manželka škaredá. Případ nás dovedl do Aquaparku Čestlice. Paní byla moc hezká a chovali se k sobě moc hezky, prostě šťastná rodina,“ přidává radu pro milenky, kterým ženáč tvrdí, jak ho jeho zlá manželka trápí a oni se rozvedou, jakmile děti povyrostou.

Viktor Švéda používá ke své práci speciální přístroje

Šikovný zlatník reklamu nepotřebuje. Spokojení zákazníci se mu ozývají sami

Objasňovala i různé případy pro pojišťovnu, jako je oprávněnost vyplacení životní pojistky nebo invalidního důchodu. Přiznává, že nemá ráda nevyřešené případy, proto vždy usiluje o získání všech informací a pravdu. „Někdy je to náročné na sledování, ale když si pak poslechnu nebo přečtu: Jste skvělá a děkuji za podporu!, tak to mi dává sílu. Vím tak, že jsem pomohla,“ dodává Šárka Hořejší z Detektivní kanceláře Sarah.

Přečtěte celý článek