XTB dělá investování dostupnější. V Česku nyní nabízí investiční plány

před 2 měsíce 91

Jozef Gáfrik

Společnost XTB přichází s novinkou pro dlouhodobé pasivní investování. Investoři nyní mohou využít rostoucí potenciál burzovně obchodovaných fondů (ETF) a snadno tvořit svá portfolia v mobilní aplikaci. U XTB se do ETF investuje bez poplatků a zřízení a vedení Investičních plánů je zdarma.

XTB dělá investování dostupnější | Foto: XTB

Burzovně obchodovaný fond (ETF) je fond kótovaný na burze cenných papírů. Obsahuje různé instrumenty, např. akcie, dluhopisy nebo komodity, takže nákupem i jednoho fondu lze investovat do vybraného odvětví, indexu nebo regionu. Díky tomu je ideálním nástrojem pro stabilní a dlouhodobé investice.

XTB dělá investování dostupnějšíZdroj: XTBV posledních letech se ETF staly jedním z nejžhavějších investičních témat na celém světě. Tento trend je patrný i v Česku mezi klienty XTB. Od roku 2021 se počet investorů do ETF více než zdvojnásobil a loni dosáhl podílu 42 procent. Současně více než 31 procent investorů v České republice začíná svou investiční cestu právě s touto třídou aktiv.

Mohelnický závod Hella při Dnu otevřených dveří v roce 2018.

Klíčový dodavatel pro autoprůmysl. Mohelnická Hella oslavila 30 let

„V ETF a pasivním investování vidíme velký potenciál, protože se jedná o silnou investiční možnost, jak vytvořit diverzifikované portfolio bez nutnosti ručního výběru jednotlivých nástrojů. Investiční plány dělají pasivní investování ještě jednodušší a intuitivnější,” říká David Šnajdr, ředitel české pobočky XTB.

Jejich potenciál mohou teď investoři využít přímo v mobilní aplikaci XTB pomocí Investičních plánů. Toto řešení umožňuje nastavit si plány výběrem ETF, o které má investor zájem. U jednotlivých investic se dá také libovolně nastavit procentní podíl a flexibilně je spravovat. V rámci Investičních plánů mohou mít investoři až deset různých plánů (portfolií) složených z různých ETF.

Podepsaná je Zuzana Novotná nejen pod restaurací Paluba a Citro v Českých Budějovicích, ale také například pod interiérem hotelu a kavárny na Masarykově třídě v Hluboké nad Vltavou  penzionem a restaurací Štilec

Místa s atmosférou. Jen skládám hezké věci k sobě, říká interiérová designérka

Plány se dají pohodlně doplňovat a upravovat přímo v aplikaci. Rovněž je možné nastavit opakované platby. Další peníze se tak investují automaticky podle preferencí, které lze kdykoliv upravit podle aktuálních potřeb a investičních cílů. Tím nemusí být zrovna odchod do důchodu, ale třeba nový produkt, jehož uvedení na trh investor vyhlíží. Investiční plány tak nabízí chytrý způsob investování a zhodnocování úspor.

Přečtěte celý článek