Ve francouzském lyžařském středisku Praz de Lys Sommand se ve středu utrhla lavina a sesunula se na sjezdovku modré obtížnosti, určené pro nejméně zkušené lyžaře. Dva sportovce sice vrstva sněhu zasypala, ale jako zázrakem se nikomu nic nestalo, píše list Le Figaro.

Paříž 6:23 15. února 2024

Lavina (ilustrační foto)

O pět let starší Angličanka se chvíli udržela na povrchu pohybující se laviny, nakonec se vlastními silami ze sněhu vyhrabala a není zraněná (ilustrační foto) | Foto: Simon | Zdroj: Pixabay | CC BY 1.0

Lavina se utrhla z vrcholku Pointe Perret v nadmořské výšce 1800 metrů a sjela 200 metrů na sjezdovku, kde valící se sníh smetl dva lyžaře. Čtyřicetiletý muž zůstal pod tři metry vysokou sněhovou vrstvou. Po půl hodině ho našli záchranáři a převezli do nemocnice v Sallanches.

V rakouských Alpách zahynul pod lavinou český lyžař. Podle policie se pohyboval mimo sjezdovku

Číst článek

O pět let starší Angličanka se chvíli udržela na povrchu pohybující se laviny, nakonec se vlastními silami ze sněhu vyhrabala a není zraněná, píše list Le Figaro.

„Byla to přírodní lavina, typická pro jaro, kdy je sníh těžký,“ uvedli představitelé lyžařského areálu.

Do pátrání se zapojilo 35 záchranářů, dva vrtulníky a čtyři psi. Sjezdovka ve čtvrtek. Z bezpečnostních důvodů zůstane uzavřená, protože hrozí další sesuvy sněhu.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. ONLINE: Kyjev ráno odrážel ruské raketové útoky. Starosta vyzval obyvatele, aby zůstali v krytech

  2. Ukrajina nutně potřebuje munici

  3. Z pod laviny byli ve Francii zachráněni dva lyžaři. Ta se sesunula na modrou sjezdovku pro málo zkušené

  4. Šott vyřešil kauzu Čapí hnízdo během jednoho jednacího dne. Žalobce Šarocha to překvapilo

  5. Zima už nebude taková, jak si ji pamatujeme. Blíží se Řecku a Itálii, nastiňuje klimatolog

  6. Manažer, který nenechává věci vyhnít. Vedení prezidentské kanceláře přebírá Milan Vašina

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme