Za ty hloupé kecy očekávám omluvu, ju? Starostu rozzuřilo Havlíčkovo chování, poslal mu ostrý vzkaz

před 1 měsíc 29

„Sice v Kolíně nebydlí a nikdy nebydlel, ale ví, že bude líp, a zřejmě v nějakém pomatení mysli píše cosi o mafii,“ reagoval starosta Kolína a náměstek středočeské hejtmanky Michael Kašpar (STAN) na slova místopředsedy poslanecké sněmovny Karla Havlíčka (ANO). Ten se nechal slyšet, že „kolínská mafie pod taktovkou hnutí STAN začíná být z hnutí ANO velmi nervózní“. Starosta Kašpar nyní žádá po Babišově partaji omluvu, Havlíčkův výrok má za lživý, urážlivý a zcela hloupý.

„Kolínská mafie pod taktovkou hnutí STAN začíná být z hnutí ANO velmi nervózní. I proto jsem dnes navečer dorazil do kolínské městské části Sendražice,“ napsal ve čtvrtek na sociální síti Karel Havlíček. „Úžasný hudební klub, skvělí lidé. Znechuceni z vládní a lokální politiky. Všichni už měří metr,“ pochlubil se fotografiemi z jednoho z podniků.

Havlíčkova slova nenechala chladným starostu Kolína Michaela Kašpara. „Pane poslanče, za ty hloupé kecy o mafii očekávám omluvu, ju?“ vyzval místopředsedu Babišovy partaje v komentáři pod příspěvkem. „Karel Havlíček je poslanec, který má z nějakého neznámého důvodu poslaneckou kancelář už několik let v Kolíně. Pro Kolín nikdy nic neudělal, ani nehnul prstem. Sice v Kolíně nebydlí a nikdy nebydlel, ale ví, že bude líp, a zřejmě v nějakém pomatení mysli píše cosi o mafii,“ vzkázal pak Kašpar.

„Zastupitelé hnutí ANO v Kolíně se po každých volbách střídají jak na běžícím pásu, tak zřejmě potřebují mluvčího. Ale jistý posun, za který gratuluji, tu je,“ rýpnul si ještě.

Kolínský starosta se podle svých slov zároveň obrátil na tamní zastupitele. „Vážení zastupitelé, pan poslanec Havlíček dnes zveřejnil na síti X příspěvek, kdy zřejmě vedení města, možná všechny koaliční zastupitele, označuje za mafii. Je vedlejší, že pan Havlíček má v Kolíně poslaneckou kancelář, pro Kolín nikdy nic neudělal, ani nehnul prstem. Důležité je, že tento reprezentant hnutí ANO lživě pomlouvá zastupitele města, kdy je označuje za mafii,“ napsal Kašpar v e-mailu, který adresoval všem zastupitelům Kolína.

„Vzhledem k tomu, že dle fotografií byl přítomen i pan Škrabánek (zastupitel Kolína za hnutí ANO, který byl přítomen na akci Havlíčka, pozn. red.), vyzývám tímto hnutí ANO, aby zajistili omluvu za lživá a urážlivá a zcela hloupá vyjádření pana Havlíčka. Omluvu neočekávám jen já, nýbrž i mnoho dalších koaličních zastupitelů, kteří jsou tímto velmi pohoršeni,“ vyzval dále starosta v e-mailu zastupitele za hnutí ANO.

Přečtěte celý článek