Nejvyšší soud odmítl dovolání ženy, která v Klepáčově na Šumpersku zavraždila pětitýdenního syna. Odpyká si 18 let ve vězení. Nejvyšší soud rozhodoval bez veřejného jednání, výsledek bez dalších podrobností sdělila mluvčí soudu Gabriela Tomíčková.

Brno 11:02 10. dubna 2024

Nejvyšší soud v Brně

Nejvyšší soud ženě odmítl dovolání | Zdroj: Profimedia

Matka podle pravomocného rozsudku napadla plačícího syna několika způsoby, příčinou úmrtí byl otok mozku. Čin se odehrál v ubytovacím zařízení vyčleněném pro ukrajinské uprchlíky. Cizinka, která má další dvě nezletilé děti, do Česka přijela s manželem pracovat v době před ruskou invazí na Ukrajinu. Vinu opakovaně popřela.

Policie vyšetřuje vraždu novorozence v Kroměříži, po těle dítěte se stále pátrá

Číst článek

Ženě za vraždu hrozilo až 20 let vězení. Krajský soud v Olomouci jí vyměřil 18 let, verdikt potvrdil i vrchní soud. Podle rozsudku šlo o vraždu spáchanou zvlášť surovým způsobem na bezbranném dítěti.

Matka se činu dopustila v době, kdy její manžel nebyl v Česku. Syna podle obžaloby fyzicky napadla proto, že neustále plakal. Kojence podle vyšetřování nejprve udeřila do hlavy, pak jej opakovaně rdousila rukama a následně mu ponořila hlavu do vody.

Kojenec utrpěl mnohočetná zranění vnitřních orgánů včetně krvácení do mozku a zlomeniny žebra. Ráno matka přivolala záchrannou službu, už však bylo pozdě.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Čínská podpora Ruska se prohlubuje. Jsou ale limity, které ve válce není ochotná překročit, soudí expert

  2. Francouzská atletka vyšplhala na laně do druhého patra Eiffelovy věže, překonala tak světový rekord

  3. ‚Ne znamená ne.‘ Sněmovna schválila redefinici znásilnění, půjde o nesouhlasný pohlavní styk

  4. Bonus pro olympijské šampiony. Světová atletika odmění každého vítěze z Paříže 50 000 dolary

  5. Panamský průplav by měl znovu plně fungovat příští rok. Musí ale dopomoci srážky

  6. Šampion první hokejové ligy bez výhody domácího prostředí. Vsetín hledá azyl pro baráž o extraligu

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme