Záběry děsivého útoku žraloka: Predátor se plavci zakousl do nohy, museli mu ji amputovat

před 2 měsíce 66

Hitesh Govari se jako každý den koupal v řece Vaitarna v indickém státě Maháráštra. Z poklidného plavání ho však vytrhla ostrá bolest. Do nohy se mu zakousnul čtyřmetrový žralok. Muži se s vypětím sil podařilo predátora zahnat, pak ale ztratil vědomí.

ČTĚTE TAKÉ: Ledová past uvěznila hejno kosatek. Ze spárů smrti se dostaly samy, lidé jim nepomohli

Dravec zaútočil znovu. To už ale zraněnému přispěchali na pomoc rybáři, kteří lovili nedaleko, a žraloka se jim podařilo chytit. Mezitím už na místo doběhli Govariho příbuzní a jeho bratr mu pomohl ven z vody.

Ukázalo se, že žralok muži způsobil na levé noze zhruba deseticentimetrovou hlubokou ránu. „Sundal jsem košili, ránu jsem mu obvázal, abych zastavil krvácení, a odvezl ho do nemocnice,“ popsal záchrannou akci Govariho bratr Umesh pro The Mirror. Lékaři pak zraněnou nohu amputovali pod kolenem.

Jak je možné, že žralok útočil ve sladké vodě? Podle Umeshe se zvíře mohlo dostat do mělké vody během přílivu. „Řeka je propojená s otevřeným mořem a k soutoku mořské vody s řekou tak dochází dvakrát denně,“ vysvětlil.

Útočníkem byl žralok bělavý (nebo žralok býčí), známý svou přizpůsobivostí sladké i slané vodě, zmínil místní expert Bhushan Bhoir. „Šlo o první zaznamenaný útok žraloka v historii místního rybolovu,“ dodal pro The Mirror.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přežil vlastní smrt a vyhrabal se z hrobu. Příběh psa Bennyho otřásl veřejností

Přečtěte celý článek