Záběry policejní brutality obletěly Slovensko. Bojoval jsem o život, tvrdí napadený muž

před 1 měsíc 37

Ervín si prý zavolal záchranku poté, co se mu doma udělalo špatně. Předtím měl s kamarádem vykouřit cigaretu, která obsahovala také pervitin. Před kouřením o něm údajně neměl tušení a drogy prý běžně nebere, napsal web noviny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Obviněný muž z Teplic měl k vraždě mladé ženy použít nůž a sekeru. Soud ho poslal do vazby

Podle Ervína mu přivolaní záchranáři nemohli změřit krevní tlak ani mu dát injekci. Zdravotníci se hájí tím, že byl agresivní. Po několika minutách proto přijela přivolaná policejní hlídka. K prvnímu konfliktu mělo dojít už v bytě. „Oni mě tady kopali. Bojoval jsem o život,“ uvedl muž.

Následně ho prý hlídka podle jeho slov odvedla za sanitku, kde jej znovu zbila. „Spoutali mě a odtáhli za sanitku. Kopali do mě, škrtili a mlátili na zemi,“ popsal. O následcích útoku se hovoří také v lékařské zprávě. Stojí v ní, že obdržel rány pěstí, kopance do hrudníku a utrpěl četné povrchové hematomy. Nejvíce ho bolela žebra. „Řekli mi, že mám modřiny po celém těle a že si mám dávat studené obklady,“ sdělil.

V Trnavě následně muž podal trestní oznámení. „Vyšetřovatel Úřadu inspekční služby zahájil ve věci trestní stíhání pro trestný čin zneužití pravomoci veřejného činitele. V současné době probíhají procesní úkony,“ uvedla mluvčí ÚIS Andrea Dobiášová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pobodání mezi manželi na Mělnicku: Svědci hovoří o motivu, zmiňují raněné dítě a psa

Přečtěte celý článek