Žádný bolševický nok nebude urážet našeho premiéra. Ostrá přestřelka mezi Černochovou a Konečnou

před 1 týden 26

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) se na sociální síti ostře pohádala s šéfkou komunistů Kateřinou Konečnou. Ta šéfku rezortu a premiéra Petra Fialu (ODS) označila za „ocasy“. Černochová jí proto vzkázala, ať se nechová jako „tupá a vulgární a primitivní kráva“.

Černochová na sociální síti X zveřejnila fotografii s premiérem Petrem Fialou v mikině na podporu Ukrajiny. Stejnou mikinu dala i ministrovi zahraničních věcí Janu Lipavskému (Piráti), ministrovi průmyslu Jozefu Síkelovi (STAN) nebo národnímu bezpečnostnímu poradci Tomáši Pojarovi.

Na ministerstvo za mnou nedávno přišli na kafe @TapetaTeta a Josef Bodnár z @LetsPunchItCZ, který vyrábí úžasné mikiny s motivy na podporu Ukrajiny. Pepa přinesl několik mikin s prosbou, abych je věnovala jako jeho poděkování těm, kteří mají zásadní podíl na naší muniční… pic.twitter.com/L4eySLMTae

— Jana Černochová (@jana_cernochova) April 24, 2024

Mikiny vyrábí obchod Let’s Punch It! na podportu české muniční iniciativy. K projektu se podle českého prezidenta Petra Pavla připojilo už 20 zemí od Kanady přes Německo, Polsko, Lotyšsko, Litvu, Estonsko, Belgii, Finsko, Portugalsko, Švédsko, Norsko, Dánsko, Nizozemsko či Lucembursko až po Island nebo Slovinsko.

První munici pořízenou v rámci české iniciativy by mohla Ukrajina získat v červnu, uvedl minulý týden po jednání v sídle Severoatlantické aliance premiér Fiala. Podařilo se podle něj sehnat 500 tisíc kusů dělostřelecké munice. Na téměř 200 tisíc už jsou smlouvy a dalších 300 tisíc kusů je Česko schopné velmi reálně zajistit, oznámil.

Na fotografii ministryně Černochové s premiérem v mikině reagovala šéfka komunistů Kateřina Konečná. „Jak Český lev ke dvoum ocasům přišel,“ napsala.

„Kateřino, nepijte tolik, ztrácíte glanc. Lidsky chápu, že Vám ujíždí nervíky, protože se teď perete o ‚bojovou dávku potravy‘ v podobě dalších milionů Vašeho platu europoslankyně, ale nechovejte se tady, prosím, jako tupá a vulgární a primitivní kráva,“ vzkázala jí Černochová.

Konečná ale pokračovala. „Ty poznámky o pití a primitivní krávě chápu – máte s tím jistě bohatou zkušenost… jinak jsem naprosto klidná, protože se blíží den, kdy Vám řekneme STAČILO,“ pokračovala Konečná. „P. S. Kdy zase budeme vystupovat z OSN?“ rýpla si.

Konečná odkazovala na koalici STAČILO!, se kterou kandiduje do Evropského parlamentu. Její kandidátka je složena z osobností, které dlouhodobě vystupují a protestují proti vládě. Stačilo podle nich už s drahými energiemi, nedostatkem léků, podporou zbrojení, se zeleným blouzněním nebo s migrací.

Černochová si ale nenechala útoky líbit. „Tak stačí, že řekneme Konečná. A fakt stačilo. P.S. Škoda, že nekouřím a nepiju alkohol, takže se mnou bohužel není takovej ‚vodvaz‘, jako pamatují kolegové ve sněmovně s vámi,“ připomněla. V komentářích pod příspěvek pak ještě dodala, že „žádný bolševický nok nebude urážet našeho pana premiéra“.

Přečtěte celý článek