Záhada silnice smrti u Prostějova. Jde o přehledný úsek, přesto tam umírají lidé

před 3 týdny 30

Patnáctého ledna 2023 na rovném, přehledném úseku zakončeném mírnou zatáčkou vyhasíná krátce po půlnoci život mladého muže, který svou jízdu ukončil ve stromech. K další nehodě vyjížděli hasiči a záchranáři před šesti týdny. 26. února zemřel 43letý řidič po nárazu do stromu jen několik set metrů od místa první nehody.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda v Praze. Auto srazilo muže, přes veškerou snahu záchranářů na místě zemřel

Třetí smrtelná nehoda se na silnici stala jen před několika dny. „35letý řidič vyjel s osobním vozem ze zatím nezjištěných příčin mimo komunikaci, kde auto narazilo do stromu. Řidič utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ řekla CNN Prima NEWS mluvčí olomoucké policie Marie Šafářová.

Všechny nehody se udály poté, co silnice prošla rozsáhlou rekonstrukcí a rovná cesta a malý provoz tu svádí k rychlé jízdě. „Je to poměrně úzká komunikace, celkem stará. Alej, která je tam historicky dlouho, a ta úzká silnice v kombinaci s vysokou rychlostí neodpouští jakoukoliv řidičovu chybu. Vždycky končí nárazem do pevné překážky, v tomhle případě je to kmen stromu,“ popsal dopravní expert BESIP Miroslav Charouz.

Experti důrazně doporučují na cestách lemovaných stromy sundat nohu z plynu a nenechat se zlákat k rychlé jízdě. Následky nehod totiž často bývají velmi vážné nebo dokonce tragické.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řidiči šlapou na plyn, protože mají pocit, že nestíhají, míní expert. Důvodem je všeobecný spěch

Přečtěte celý článek