Zaplaťte za lidi dluhy v obchodech, vyzval úředníky Ramzan Kadyrov

před 4 týdny 23

Samozvaný čečenský vůdce Ramzan Kadyrov vyzval úředníky regionální správy v Čečensku, aby za všechny místní obyvatele zaplatili dluhy v obchodech s potravinami.

„Mnoho lidí je kvůli nedostatku finančních příležitostí nuceno kupovat zboží na úvěr. Bylo by dobré jim pomoci je zaplatit. Bude dobré, když všichni převezmou jejich závazek a dluhy splatí,“ řekl šéf Čečenska a jeho slova následně přinesla i agentura RIA Novosti.

„Dostal jsem SMS od Chadížaty (Chadížat Kadyrovová, jeho dcera, je zástupkyní vedoucího administrativy šéfa i vlády Čečenska, pozn red.), že mnoho lidí je nuceno nakupovat zboží na úvěr kvůli nedostatku materiálních příležitostí. Bylo by dobré jim pomoci je zrušit. Zaplatím dluhy, které mám v oblasti, kde žiji,“ vzkázal Kadyrov ve videozprávě na Telegramu.

Kadyrovovo vystoupení není první svého druhu. Již v roce 2021 čečenské úřady na jeho výzvu zaplatily dluhy obyvatel v obchodech a o dva roky dříve požadoval po úřednících, aby zaplatili dluhy lidí za plyn.

RIA Novosti vysvětlila, jak to v Čečensku s nákupy chodí. Tamní běžná praxe je totiž taková, že si místní obyvatelé „půjčují jídlo“ z malých obchodů, protože na ně nemají peníze. Obvykle se jedná o malé obchůdky v sousedství, kde se všichni znají, a úroveň důvěry je proto vysoká.

Přečtěte celý článek