Zásadně odmítáme vyslání našich vojáků na Ukrajinu, které podporuje prezident Petr Pavel a všechny ostatní strany v parlamentu v...

před 1 měsíc 62
Zásadně odmítáme vyslání našich vojáků na Ukrajinu, které podporuje prezident Petr Pavel a všechny ostatní strany v parlamentu včetně hnutí ANO.

Zásadně odmítáme vyslání našich vojáků na Ukrajinu pod jakoukoli záminkou. Odmítáme iniciativu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, která je v rozporu s našimi národními zájmy. Odsuzujeme vstřícný postoj prezidenta Petra Pavla k tomuto návrhu. Tím se náš postoj zásadně odlišuje od stanoviska všech ostatních parlamentních stran v ČR včetně hnutí ANO tak, jak ho jeho zástupce vyjádřil v diskusním pořadu České televize minulý týden. Znovu se tak jednoznačně potvrzuje, že SPD je jediným parlamentním subjektem, který je proti vyslání českých vojáků i proti posílání dalších zbraní, munice a peněz na Ukrajinu. Odmítáme všechny akce eskalující konflikt na Ukrajině. Hnutí SPD preferuje mírová jednání, říkáme jasné NE válce a zabíjení. Zároveň vítáme slova papeže Františka, který vyzývá Ukrajinu k odvaze vyvěsit bílou vlajku, protože konflikt se pro ni dlouhodobě vyvíjí nepříznivě, a v této souvislosti (podle agentury Reuters) hovořil dokonce o porážce. Takový je pravý obrázek situace na Ukrajině, a nikoliv ten, který nám prezentují veřejnoprávní média.

Přečtěte celý článek