Ve věku 77 let zemřel náhle ve středu bývalý dlouholetý poslanec Miroslav Krajíček. Ve čtvrtek to oznámila vládní ODS, jejímž členem byl od roku 1993. Krajíček působil také jako zastupitel města Opavy či jako generální ředitel státního podniku Povodí Odry.

Praha 10:37 11. dubna 2024

Ve věku 77 let zemřel bývalý poslanec ODS Miroslav Krajíček

Ve věku 77 let zemřel bývalý poslanec ODS Miroslav Krajíček | Foto: Volfík René | Zdroj: Profimedia, ČTK

Krajíček byl poslancem ve třech volebních obdobích mezi lety 1998 až 2010, kdy už svůj post za Moravskoslezský kraj neobhajoval. V následujícím roce se ujal vedení Povodí Odry. Byl také členem sněmovního ústavně-právního výboru, výboru pro sociální politiku a zdravotnictví a zastupitelem města Opavy, napsali občanští demokraté.

„Jeho život byl věnován veřejné službě, kde se zasazoval především o rozvoj vzdělávacích politik, podporu regionálního rozvoje a oblastí sociální politiky a zdravotnictví. Oceňován byl nejenom pro svou odbornost, ale i pro svou schopnost stavět mosty mezi různými politickými proudy,“ uvedla ODS.

To je mi moc líto. Slušný, vzdělaný člověk, který se vždycky snažil hledat řešení, ne zákopové války. Upřímnou soustrast pozůstalým. Odpočívej, Mirku, v pokoji. https://t.co/b4Lg74qMJR

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) April 11, 2024

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. ONLINE: Rusko zaútočilo na Ukrajinu strategickými bombardéry, mířily na energetickou infrastrukturu

  2. Zastupitel Opavy a ředitel Povodí Odry. Ve věku 77 let zemřel bývalý poslanec ODS Miroslav Krajíček

  3. Do vazby by mohl soud poslat v liberecké korupční kauze nejméně dva lidi, stíhaných je sedm

  4. Nejdražší benzin od poloviny loňského října. Paliva od minulého týdne zdražila o desítky haléřů

  5. Česká europoslankyně Dlabajová může vést kandidátku jiné země, má nabídku od italské koalice

  6. Historický milník, všichni se těšíme, zní z kabiny Plzně před čtvrtfinálovým zápasem proti Fiorentině

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme