Zdražování pokračuje‼️

před 2 týdny 23
Zdražování pokračuje‼️ Například ceny nájemného v bytech vzrostly meziročně o 7 %, ceny vodného a stočného o více než 10 % a ceny elektřiny o 13 %. 🤬

Přestože se Fialova vláda chlubí průměrnou meziroční inflací ve výši 2 %, nadále pokračuje prudký růstu cen klíčových komodit, zboží a služeb.

Dle údajů Českého statistického úřadu za letošní březen meziročně dramaticky vzrostla zejména výše poplatku za dálniční známku (o 53 %). Dále meziročně vzrostly ceny nájemného v bytech o 7 %, ceny vodného a stočného o více než 10 % a ceny elektřiny o 13 %.

Ceny stravovacích služeb meziročně vzrostly o 8 % a ceny ubytovacích služeb o 9 %, což poškozuje a ohrožuje jak spotřebitele, tak i živnostníky.

‼️ Tato situace negativním způsobem ovlivňuje kupní sílu českých domácností, a tím pádem i celkovou spotřebitelskou poptávku.
V důsledku toho nelze v blízkém časovém horizontu stále očekávat výraznější hospodářský růst.

Je nejvyšší čas ukončit škodlivé působení této Fialovy vlády a vyměnit ji za kompetentní vládu odborníků, která opět nastartuje hospodářský růst, sníží daňové zatížení živnostníků a nekompromisně zajistí snížení cen základních životních potřeb typu potravin, energií a nákladů na bydlení.

Přečtěte celý článek