Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského je zřejmé, že vězněného ruského opozičního lídra Alexeje Navalného zabil ruský prezident Vladimir Putin. Podle Zelenského je Putinovi jedno, kdo zemře, hlavně se snaží udržet si svoji pozici. Zelenskyj to v pátek řekl během návštěvy Berlína po jednání s německým kancléřem Olafem Scholzem. Dodal, že Putina je za smrt Navalného potřeba pohnat k odpovědnosti.

Berlín 15:07 16. února 2024

Zelenskyj v Berlíně

Zelenskyj v Berlíně | Foto: Fabrizio Bensch | Zdroj: Reuters

„Pro mě je to zřejmé: Byl zabit. Jako další tisíce, které byly umučeny kvůli tomuto člověku,“ řekl Zelenskyj na adresu šéfu Kremlu. „Putinovi je jedno, kdo zemře. Hlavní je, aby zůstal na své pozici,“ uvedl také prezident země, která se už skoro dva roky brání ruské agresi.

Ruský opozičník Alexej Navalnyj je po smrti, oznámila vězeňská služba. Putin byl informován

Číst článek

„A proto by měl (Putin) také všechno prohrát. Měl by prohrát ... a pak by měl být za své zločiny pohnán k zodpovědnosti,“ prohlásil Zelenskyj.

O smrti Navalného v pátek informovaly tiskové agentury s odvoláním na vězeňskou službu, podle které se příčina smrti zjišťuje. Kritik Kremlu, kterému bylo 47 let, zemřel nedlouho před březnovými prezidentskými volbami, ve kterých se Vladimir Putin uchází o další šestiletý mandát v čele státu.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Za úmrtí Navalného je zodpovědné Rusko. Zdůrazňuje to prohnilost režimu, řekl Blinken

  2. Scholz a Zelenskyj v Berlíně podepsali bilaterální dohodu o bezpečnostní spolupráci

  3. Zelenskyj: Pro mě je to zřejmé, Navalnyj byl zabit. Jako tisíce, které byly umučeny kvůli Putinovi

  4. Zemědělci s technikou plánují v pondělí do Prahy přijet šesti trasami, město řidiče odrazuje od vjezdu

  5. Navalnyj je další na řadě, s Kara-Murzou mají terč na čele, předpovídal v podcastu Pazderka

  6. ‚Nečekám nic dobrého.‘ Rusko znovu soudí ochránce lidských práv Orlova, který kritizuje vpád na Ukrajinu

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme