Ve věku 83 let v pátek ve Florencii zemřel italský módní návrhář Roberto Cavalli. Informovaly o tom zahraniční tiskové agentury. Cavalliho proslavila spolupráce s filmovými hvězdami, jakými byly Brigitte Bardotová či Sophia Lorenová. V módě mu byl blízký výstřední styl a potisky inspirované přírodou.

Řím 22:40 12. dubna 2024

Italský módní návrhář Roberto Cavalli

Italský módní návrhář Roberto Cavalli | Foto: Max Rossi | Zdroj: Reuters

Podle italské agentury ANSA byl Cavalli již delší dobu nemocný a v posledních dnech se jeho stav zhoršil. Před rokem se jedna z nejvýraznějších osobností italské módy druhé poloviny 20. století stala pošesté otcem.

Cavalli se začal prosazovat v 70. letech díky spolupráci s filmovými herečkami a jeho styl, který byl opakem minimalismu, si podle agentury AFP dokázal později získat i mladší celebrity, například Kim Kardashianovou, Jennifer Lopezovou, Naomi Campbellovou či Lady Gaga.

Ani Cavalliho značce se však v 21. století nevyhnuly finanční problémy, které postihly také další italské módní dómy. V roce 2015 tak Cavalli prodal 90 procent kapitálu své firmy investičnímu fondu Clessidra, který ovšem nedokázal výrazně zlepšit hospodaření společnosti. V roce 2019 pak celou společnost odkoupil fond Vision Investments z Dubaje.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Zemřel italský módní návrhář Roberto Cavalli. Proslavil ho výstřední styl a spolupráce s hvězdami

  2. ODS zrušila členství obviněným z liberecké korupční kauzy, skončili náměstek a prezident Bílých Tygrů

  3. Ústí nad Labem plánuje zvednout daň z nemovitosti parcely, které jsou podle města problematické

  4. Olympijský sen se rozplynul. Házenkářky po prohře s Nizozemskem do Paříže nepojedou

  5. ONLINE: Ukrajina potřebuje vojáky. Snížení věku pro odvod by ale mohlo zdecimovat celou generaci

  6. Další rezignace v čele Sokola. Z funkce odstoupil jednatel Těšitel, chce zklidnit situaci v organizaci

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme