Zemřel O. J. Simpson. Byl hlavním aktérem procesu století kvůli brutální vraždě exmanželky

před 3 týdny 37

Filmový herec a někdejší hvězda amerického fotbalu Orenthal James Simpson zemřel podle oficiálního prohlášení jeho rodiny ve středu. Bývalý sportovec měl podlehnout rakovině. „Dne 10. dubna podlehl náš otec Orenthal James Simpson boji s rakovinou,“ napsala truchlící rodina ve čtvrtek na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Český hokej zasáhla smutná zpráva. Zemřel legendární budějovický útočník Václav Mařík

V posledních momentech života mu byli jeho nejbližší na blízku. „Byl obklopen svými dětmi a vnoučaty,“ pokračuje prohlášení rodiny. Rodina na závěr poprosila o respektování soukromí.

Jeho kariéru, sportovní úspěchy a slávu zastínila kauza vraždy jeho exmanželky Nicole Brown Simpsonové a jejího přítele Rona Goldmana, připomněl americký web CNN. Obvinění z dvojnásobné vraždy byl Simpson v jednom z nejostřeji sledovaných procesů amerických dějin v roce 1995 zproštěn.

Civilní soud ale Simpsona shledal odpovědným za smrt zmíněné dvojice a nařídil mu rodinám obětí zaplatit astronomických 33,5 milionu dolarů. Od té doby pronásledovaly bývalou hvězdu NFL samé problémy, které vyvrcholily odsouzením na 33 let za ozbrojenou loupež v Nevadě. Ve vězení si pobyl devět let a v roce 2017 byl podmínečně propuštěn na svobodu.

V únoru oznámila floridská stanice WPLG Local 10, že byla O. J. Simpsonovi diagnostikována rakovina. Bývalá hvězda NFL měla podstupovat léčbu v Las Vegas. V tentýž moment se objevila zpráva, že byl Simpson v hospicové péči. To však ve videu zveřejněném na sociální platformě X popřel.

O dva dny později v dalším videu na X Simpson poděkoval svým příznivcům a vzkázal jim, že je na tom po zdravotní stránce dobře. „Moje zdraví je dobré. Samozřejmě řeším nějaké problémy, ale myslím, že už to mám za sebou,“ řekl ve videu z 11. února.

Simpson patřil svého času mezi vůbec nejlepší hráče NFL. Úspěchy sklízel také ve filmovém světě. Zazářil například ve snímcích Bláznivá střela po boku herce Leslieho Nielsena.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Okouzlil svět na zahájení olympiády v Naganu. Zemřel legendární japonský zápasník sumó

Přečtěte celý článek