Zemřel oblíbený primář z nemocnice v Čáslavi. Úžasný pan doktor, vzpomínají pacienti

před 2 týdny 44

„Panu primáři ze srdce děkujeme za vše, co pro svoje pacienty i pro nemocnici v průběhu svého čáslavského působení udělal. Na jeho práci ani lidský přístup nezapomeneme,“ uvedla webová stránka nemocnice.

ČTĚTE DÁLE: Zemřel muž v železných plicích. Stroj ho po obrně držel naživu přes 70 let

V komentářích pod zprávou o úmrtí populárního pediatra na facebookovém profilu čáslavské nemocnice se postupně objevily desítky soustrastných komentářů. „Úžasný pan doktor. Pořád tomu nemůžeme uvěřit. Upřímnou soustrast rodině,“ napsala jedna z pacientek. „Nechce se tomu uvěřit. Nemůžu říct špatného slova. Vynikající lékař, který byl vždy k dispozici. Moc děkujeme, pane primáři,“ uvedla další.

„Pro nemocnici odvedl za mnoho let ve funkci primáře skvělou práci. Čest jeho památce,“ napsal na svém Facebooku bývalý čáslavský radní Vlastislav Málek (STAN), který ve svém komentáři zároveň ocenil Havlovicovu obětavost pro dětské pacienty.

Rozsáhlé změny pod jeho vedením

Havlovic v roce 1976 úspěšně absolvoval Fakultu dětského lékařství Univerzity Karlovy v Praze. Svoji lékařskou kariéru spojil se středočeskými nemocnicemi. Od roku 1977 působil v kutnohorské nemocnici a od poloviny devadesátých let provozoval i soukromou pediatrickou praxi. V roce 2007 se přesunul do Městské nemocnice v Čáslavi.

„Pod jeho vedením došlo na dětském oddělení k postupným rozsáhlým změnám, jež vždy vedly ke zlepšování péče o malé pacienty,“ připomněl web nemocnice lékařův odkaz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nedostatek lékařů v malých nemocnicích

Přečtěte celý článek