Zemřela herečka Hana Brejchová, zazářila ve slavném filmu Formana. Sestra Jana o smrti neví

před 1 týden 27

Hana Brejchová měla zemřít už před několika dny. „Já jsem se tuhle smutnou zprávu dozvěděla před pár dny od bratra. A bohužel vám ji mohu jen potvrdit,“ uvedla pro web Blesk.cz Hanina neteř Tereza Brodská.

ČTĚTE TAKÉ: Slavný slovenský zpěvák je v kritickém stavu. Loučím se s vámi, napsal fanouškům

Své mamince o smrti sestry prý ale neřekne. „Mamince to sdělovat nebudu. Dlouhá léta se s Hanou neviděly. Maminka je vážně nemocná a já nechci, aby jí tato zpráva ještě přitížila,“ vysvětlila Brodská. Její maminka, herečka Jana Brejchová, trpí vážnou neurologickou nemocí a je odkázána na péči druhých.

Bližší informace k odchodu Hany Brejchové nejsou. Její dvě dcery Veronika a Světlana dosud o mámině smrti veřejně neinformovaly. Jisté je, že v posledních chvílích byla hospitalizována v kladenské nemocnici. „Informace o paní Brejchové můžeme podávat jen dceři, která je tu zapsaná,“ sdělila nemocnice deníku Aha!.

Hana Brejchová se proslavila již v 18 letech, když ji v roce 1965 dal hlavní roli ve svém filmu Lásky jedné plavovlásky režisér Miloš Forman. Film byl nominován na Oscara a promítal se na řadě zahraničních festivalů. Sama Brejchová obsadila na prestižním festivalu v Benátkách třetí místo za nejlepší ženský herecký výkon, když se za ní umístila třeba Claudia Cardinalová.

Připravujeme podrobnosti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jen den před slavnou herečkou zemřel zpěvák a herec Josef Laufer. Poslední roky života strávil v umělém spánku

Přečtěte celý článek