Zemřela slavná herečka Pamela Salemová. Zazářila po boku Conneryho ve slavné bondovce

před 2 měsíce 77

Pamela Salemová ztvárnila ve filmu o britském tajném agentovi 007 takzvanou slečnu Moneypenny, vedlejší ženskou postavu, mezi níž a hlavní postavou Jamesem Bondem vždy panovalo romantické napětí, připomíná web The Sun.

ČTĚTE TAKÉ: Oblíbený loutkoherec Haman zemřel. Zazářil v Tady je Krakonošovo, diváky rozesmával 40 let

Britská filmová herečka kromě snímku Nikdy neříkej nikdy, kde hrála po boku Seana Conneryho, zazářila také v dalších úspěšných počinech. Byla například hvězdou sci-fi seriálu Doctor Who, v Česku známý jako Pán času. Mezi lety 1988 až 1989 hrála Joanne Francisovou v 37 epizodách seriálu EastEnders.

Nad ztrátou herečky truchlí nejenom řada fanoušků Jamese Bonda, ale i mnoho kolegů z filmového a televizního oboru. „Byla velmi laskavou osobou. Vždy se zajímala o všechny kolem, od svých hereckých kolegů přes produkční tým až po hostující herce a návštěvníky,“ cituje slova producenta Davida Richardsona deník Metro.

Poslední hold vzdala zesnulé Salemové také herečka Karen Gledhillová. „Pamela byla nejlaskavější a nejvelkorysejší herečka, s jakou jsem kdy pracovala. V osmdesátých letech při natáčení Remembrance of the Daleks, což byla moje první pořádná práce v televizi, mě vzala pod svá křídla a provedla mě úžasnou, ale trochu skličující zkušeností,“ vzpomínala.

Salemová se narodila v roce 1944 v indické Bombaji, studovala na univerzitě v Německu. Hereckou kariéru pak odstartovala v Londýně a v 90. letech se přestěhovala do Los Angeles.

Kromě účinkování ve filmech a seriálech působila také jako spoluautorka scénářů a producentka rozhlasových i divadelních představení se svým manželem Michaelem O'Haganem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bond girl? Jsem spíše Wonder Woman, říká Burešová. Na výstavu vozů agenta 007 ale zamíří

Přečtěte celý článek