Žena přivezla do banky mrtvého strýčka, aby podepsal půjčku. Hýbala mu hlavou i rukama

před 1 týden 28

Incident se odehrál v brazilském Rio de Janeiru, uvedl web CNN. Erika de Souzaová přivezla v úterý na kolečkovém křesle svého osmašedesátiletého strýčka do banky za účelem převzetí přislíbené finanční půjčky. V přepočtu se mělo jednat o částku ve výši 76 tisíc korun. K úspěšné transakci chyběl už jen podpis.

ČTĚTE TAKÉ:  Neznámý agresor napadl v Kladně čtyři náhodně vybrané ženy. Policie se obává dalších útoků

Pracovníci banky si při vyřizování žádosti všimli nestandardního chování klientů. Muž nereagoval a byl mrtvolně pobledlý, jak je patrné ze záběrů pořízených zaměstnanci peněžního ústavu. Zaměstnanci si začali situaci natáčet poté, co zaznamenali i podezřelé chování Souzaové.  Z nahrávky je patrné, jak se Souzaová snaží komunikovat se zesnulým mužem a dokonce mu hýbe hlavou a rukou.

Ve chvíli, kdy přítomní bankéři upozornili na klientovu pobledlost, Souzaová situaci zlehčovala. „Takový je běžně,“ říkala na videu. „Jestli ti není dobře, půjdeme do nemocnice. Chceš se vrátit do nemocnice?“ ptá se Souzaová bezvládného těla. Poté navrhla, že smlouvu podepíše za něj.

Přivolaní zdravotníci konstatovali, že muž byl již několik hodin po smrti. Muž měl po těle typické mrtvolné skvrny. Souzaová tvrzení lékařů odmítla s tím, že ještě cestou do banky byl strýc naživu.

Souzaovou posléze na místě zatkla policie, upřesnila agentura Reuters. Žena čelí podezření z podvodu a hanobení lidských ostatků. Obvinění zatím nepadlo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mrtvola v lese

Přečtěte celý článek