Žena si dělala selfie s medvědem, ten ji pokousal. Myslela jsem, že se chce kamarádit, řekla

před 1 týden 24

K napadení seniorky Moiry Gallacherové došlo v pondělí poté, co se spolu s kamarádkou Charmian Widdowsonovou vydala na severozápad Karpat k vodní elektrárně Vidraru, napsal web STV News.

ČTĚTE TAKÉ: Hasič popsal hrozivý útok medvěda na Slovensku: Letěl jsem vzduchem několik metrů jako hadr

Ženy jely po malebné silnici Transfagarasan, když na ní spatřily medvědy. Řidička Widdowsonová si s jedním z nich pohotově pořídila selfie a pokračovaly v cestě. „Medvěd přišel k okénku mé kamarádky a nebyl žádný problém. Nechal nás udělat si fotku a odešel. Já jsem ale tak dobrý snímek neměla. Tak jsme jely zpět. Šelma tentokrát byla u mých dveří,“ nastínila napadená žena ve videu sdíleném na sociální síti X serverem STV News momenty před útokem.

Gallacherová kvůli fotografii stáhla okénko. „Myslela jsem si, že se medvědi chtějí kamarádit,“ podotkla řidička. „Jeden ale přišel a chtěl se dostat do auta, přitom se zakousl do mojí kamarádky,“ popsala Widdowsonová.

„Viděli jsme medvědy, maminku s mládětem. Byli nádherní. Jenže vše nebylo tak veselé. Samice měla hlad a myslela si, že moje kamarádka bude její oběd,“ vyprávěla.

Napadenou ženu musela ihned po útoku transportovat do nemocnice záchranná služba. Zranění nebyla život ohrožující. Šelma jí pokousala ruku. Mohlo to ale dopadnout mnohem hůře. „Měla jsem na sobě vycpanou bundu, triko a ještě jedno triko, což mi zachránilo ruku. Měla jsem ohromné štěstí,“ dodala skotská turistka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrozí útoky medvědů i v Česku? Odborníci uklidňují veřejnost, tady jich žije jen několik

Přečtěte celý článek