Izraelská armáda zasahuje v nemocnici Šífa, hledá členy Hamásu

před 1 měsíc 38

foto Ilustrační foto - Izraelští vojáci v areálu nemocnice Šífa ve městě Gaza. Snímek poskytly Izraelské obranné síly.

Gaza - Izraelská armáda zasahuje v nemocnici Šífa, která je největší v Pásmu Gazy. Je přesvědčena, že tam jsou vysoce postavení představitelé palestinské radikální organizace Hamás. Uvedla to dnes agentura DPA. Izraelská média zase informovala o tom, že izraelský válečný kabinet schválil vyslání delegace do Kataru, kde má dnes pokračovat vyjednávání o příměří.

Izraelská armáda označila svůj zásah v nemocnici ve městě Gaza za "precizní" a poznamenala, že svým jednotkám nařídila, aby postupovaly "opatrně" a přijaly opatření k ochraně pacientů, civilistů a zdravotnického personálu.

Zprávy izraelských tajných služeb podle armády hovoří o tom, že Hamás, který Západ považuje za teroristickou organizaci, se v nemocnici přeskupil a znovu ji využívá k přípravě útoků na Izrael.

Izrael v tomto zdravotnickém zařízení zasahoval už v listopadu. Několikadenní razie tehdy vyvolala mezinárodní vlnu kritiky, která přicházela zejména od představitelů arabských zemí a OSN kvůli podmínkám, v jakých v nemocnici přežívali a umírali pacienti. Izrael pod nemocnicí objevil tunely, které podle něj Hamás využíval.

Přečtěte celý článek