Známého podnikatele ubodal, pak s jeho dcerou vyrazil na rande. Větrák dostal výjimečný trest

před 1 týden 24

Když začal Radek Větrák randit s dcerou manželů Maršalských z Města Albrechtice, nic mu v životě nechybělo. Byl zamilovaný do dívky, která pocházela z rodiny známých a vlivných podnikatelů. Ondřej Maršalský byl totiž majitelem známé továrny, zaměstnával mnoho lidí, dokonce zastával v regionu i politické funkce. Pro Větráka byl takový vztah terno. Během pětileté známosti si ho i přes jeho finanční potíže a nepříliš dobrou pověst zamilovali i rodiče jeho dívky. Zvali ho na společné dovolené, k sobě domů a dokonce mu i finančně vypomáhali, když se mu zrovna finančně nedařilo. Dokonce došlo i na zahrnutí potenciálního zetě do společného podnikání. Zlom ale přišel na začátku roku 2013.

ČTĚTE VÍCE: Část rozřezaného těla našli bezdomovci: Vinohradského řezníka usvědčila bedna kachliček

Tehdy totiž Ondřej Maršalský pojal podezření o tom, že přítel jeho dcery není tak spolehlivý a poctivý, jak manželé doufali. Šlo o kauzu půl milionu korun, které od úspěšného podnikatele Radek Větrák získal a měl zpronevěřit. Hádka o peníze se navíc brzy promítla i do vztahu mladého páru a dcera manželů Maršalských se s Radkem Větrákem rozešla. Pro Větráka to byl konec období, kdy se nemusel starat o své příjmy ani výdaje. Čekalo ho vystěhování ze společné domácnosti a Ondřej Maršalský mu navíc začal hrozit soudním procesem o půl milionu korun, o které ho mladý partner dcery připravil.

Radek Větrák se nedokázal se změnou poměrů ve svém životě smířit. Necítil, že by udělal chybu, z veškerých problémů vinil rodiče přítelkyně. Na maloměstě navíc brzy každý o sporu v rodině úspěšného podnikatele věděl, i to dohánělo Větráka k šílenství. Situaci se proto rozhodl vyřešit brutální pomstou. Byl přesvědčen o tom, že za rozchodem s jeho přítelkyní stojí jen její rodiče. V jeho hlavě se rodil plán, jak se pomstít.

Rande po dvojnásobné vraždě

K vraždě se Radek Větrák odhodlal 10. března roku 2013. Odpoledne vnikl do rodinného domu. Využil toho, že dobře znal zvyky manželského páru, věděl, kdy obvykle přijíždějí domů, a čekal. Jako první se dočkal matky jeho expřítelkyně. Podle pozdějších zjištění kriminalistů na ni zaútočil nožem ve sklepě. Během bodání zasáhla čepel nože i srdce a žena tak neměla šanci brutální útok přežít.

Ondřej Maršalský přijel do domu až později. Vrah na něj celou tu dobu čekal. S mužem, který byl otcem jeho bývalé dívky, a od Větráka vymáhal nemalé peníze, se střetl v přízemí domu. Útočník v tu chvíli postupoval podle stejného scénáře. Znovu použil nůž a znovu mířil na srdce. Během několika okamžiků tak přestal dýchat i druhý z manželského páru. V následujících chvílích Radek Větrák dokázal, jak chladnokrevným pachatelem se stal.

MOHL VÁM UNIKNOUT POSLEDNÍ DÍL VIDEOPODCASTU HLASY ZLOČINU:

Začal totiž hledat pro obě mrtvá těla skrýš. Bál se rychlého prozrazení a navíc ho napadlo, že může díky vraždám získat i peníze a některé rodinné cennosti. Ženu vrah zatáhl do úkrytu pod schodištěm, bezvládné mužské tělo pak zastlal do postele. Během prohledávání domácnosti sebral peníze, šperky a také klíčky od auta. S ním vyrazil ze severní Moravy rovnou do hlavního města, kde žila dcera zavražděných rodičů, jeho bývalá přítelkyně.

S ní si domluvil schůzku, při které ji znovu přemlouval k záchraně vztahu. Šlo mu o to, aby ho nechala přebývat v jejím bytě, jak na to byl donedávna zvyklý. Dívka, aniž by tušila, že její rodiče jsou už mrtví, se s Větrákem nejen sešla. Dokonce ho u sebe nechala i přespat. Z Prahy odcestoval zpátky do Města Albrechtice až druhý den. Zřejmě chtěl vrátit vůz zavražděného manželského páru zpět k jejich domu, tam ale narazil na policisty.

Krátce po zadržení se k dvojnásobné vraždě manželského páru Radek Větrák přiznal. U soudu ale vypovídat odmítl. Zda byl motivem nesplacený dluh nebo zhrzenost po nepovedeném vztahu, odmítl v soudní síni vysvětlit. Otočil až během svého odvolání. To začal popisovat svůj čin jako nešťastnou náhodu. Prý se chtěl jen domluvit na výši dluhu a během hádky dle jeho slov manželé vytáhli nůž na něj. Ničemu z toho ale senát Vrchního soudu neuvěřil a Větrákovi potvrdil třicetiletý trest vězení.

Přečtěte celý článek