V Americe předvídají průšvih Vondroušové. Jen jednu hvězdu odepisují víc

před 1 měsíc 41

 Reuters

Čtyřiadvacetiletá wimbledonská šampionka se složitě vyrovnává s minimálním odpočinkem mezi sezonami a s tím související nekvalitní přípravou.

Stěžovala si už před Vánoci v rozhovoru pro Aktuálně.cz na vyhlášení ankety Zlatý kanár.

"Pauza byla hodně krátká. Hned jsem se začala zase hýbat a skoro mi přijde, jako bych žádnou ani neměla. Hned jsem naskočila zpátky do toho vlaku, který znám," prohlásila a k náročnému programu určenému organizací WTA poznamenala, že se "kvůli nim nenechá oddělat".

Nová sezona potvrdila její obavy.

Na Australian Open vypadla hned v prvním kole a nevýrazným výkonům nasadila korunu před necelými dvěma týdny v Dubaji, kde ve čtvrtfinále vedla nad Soranou Cirsteaovou už 6:2, 5:1.

Spálila ale šest mečbolů a Rumunce, která už podle svých slov v hlavě plánovala odlet domů, umožnila životní obrat.

I proto není překvapivé, že se Vondroušové ve světě tenisu momentálně nevěří.

Jako důkaz může posloužit například rozsáhlé preview převážně amerických expertů specializovaného magazínu Tennis.com.

Dva z devíti odborníků v něm jmenovali českou tenistku jako hlavní kandidátku na brzké vyřazení, konkrétně Ed McGrogan a Matt Fitzgerald.

Zároveň se ani jednou neobjevila mezi jmény, která by v Indian Wells mohla zazářit nebo překvapit.

Jen jednu tenistku odepisovali ještě o něco víc: Uns Džábirovou. Na Tunisanku ukázalo hned pět tenisových novinářů.

Světová šestka, kterou Vondroušová překonala ve finále loňského Wimbledonu, prožívá krizi ještě vážnější, letos vyhrála pouhá dvě utkání. 

Obě nasazené hráčky budou mít na takzvaném "pátém grandslamu" v Indian Wells volný průchod do druhého kola.

Vondroušová v uplynulých týdnech přiznala, že to pro ni znamená výraznou pomoc.

"Volná kola na tak velkých turnajích, jako je Miami nebo Indian Wells, udělají také hodně moc. Vyhrajete jedno kolo a už hrajete o osmifinále. A já body potřebuju, než přijde letní obhajoba. Už teď vím, že to bude hodně těžké," uvědomuje si Vondroušová blížící se extrémní tlak na výsledky.

V Kalifornii obhajuje loňské osmifinále, na stejnou metu v impozantním areálu uprostřed Mohavské pouště dosáhla i před dvěma lety. Jejím maximem je ale čtvrtfinále z roku 2019.

Osmifinále bude obhajovat i v Miami, Římě nebo Montrealu. Čtvrtfinále v Berlíně,  Cincinnati i na US Open a největší porci bodů pochopitelně za svůj šokující titul na Wimbledonu.

Přečtěte celý článek