Zpěvák Petr Kolář připravil po turné Tajný místa stejnojmenné album

před 1 týden 26

foto Ilustrační foto - Zpěvák Petr Kolář (na snímku z 27. října 2012).

Praha - Zpěvák Petr Kolář, držitel pěti stříbrných ocenění v anketě Český slavík, připravil po úspěchu turné s názvem Tajný místa stejnojmenné album. Vychází v těchto dnech. Turné, které Kolář zahájil v loňském roce, pokračuje kvůli zájmu posluchačů i letos. Koláře na albu stejně jako na koncertech na kytary doprovází Ondřej Pátek, na dechové nástroje hraje Ondřej Klímek a na klávesy Ondřej Valenta. V tomto obsazení doplněném o percuse Michala Daňka nahráli repertoár z turné v komorní podobě. Kolář to řekl v rozhovoru s ČTK.

"Posluchači se mohou těšit na akustické album, na kterém se nacházejí písničky, které už se někde objevily, ale nyní jsou v nových aranžích a jinak zpracované. Kladl jsem důraz na vokální stránku. Deska je nahraná syrově akusticky, takže má příjemný zvuk. Písničky znějí tak, jak je hrajeme na koncertech, které jezdíme po kostelích," uvedl Kolář.

Vedle trvale žádaných písní jako Jednou nebe zavolá, Ještě že tě, lásko, mám nebo Vyznání a loňských Tajných míst přidal Kolář na desku novinku s názvem Když láska krouží.

"Je to takový průřez od mé první sólové desky po poslední singl Tajný místa. Pak je tam taková klavírní zpověď Když láska krouží, která zatím nevyšla na žádném albu. Dal jsem tam i novou podobu skladby Luisa. Nikdy předtím jsme ji na koncertech nehráli, ale mám pocit, že teď vyzrála," sdělil Kolář.

Šestapadesátiletý českobudějovický rodák Kolář od svých 18 let zpíval s rockovými kapelami. Do Prahy přišel v roce 1993. Krátce působil ve skupině Precedens, v letech 2002 až 2005 byl členem Arakainu. V současné době by na nabídku být členem nějaké kapely nekývnul. "Jsem rád, že se po letech mohu soustředit sám na sebe a mohu částečně do všeho kecat. Taky mi nechybí chuť ještě něco vytvořit," podotkl.

Kolář v minulosti hrál a zpíval v muzikálech Dracula, Vlasy, Hamlet, Krysař nebo Mamma Mia, v současné době se však na divadelní jeviště nechystá. "Práce v divadle mě přestala naplňovat, nechci tam chodit jako do práce. Už to nebylo jako dřív, kdy jsem do divadla chodil za muzikou a za partou. Všude jsem proto dal s pokorou výpověď a odmítl jsem i nabídku účinkovat v novém muzikálu Troja v pražském Divadle Broadway," vysvětlil.

Za sólovou nahrávku s názvem Album z roku 2005 získal Kolář ocenění Deska roku a cenu Anděl jako zpěvák roku. Svoji zatím poslední studiovou desku s názvem A proč ne? vydal v roce 2015. "Po deseti letech by měla příští rok vyjít nová deska. Materiál na ni už máme, jenom to musíme nahrát," prozradil.

Přečtěte celý článek