Zřícení letadla na Aljašce nepřežili dva lidé. Děsivou nehodu natočil místní farmář

před 1 týden 30

Na palubě letadla Douglas C-54 Skymaster byli dva lidé. Ke zřícení došlo v úterý dopoledne zhruba 11 kilometrů od letiště ve Fairbanksu, přičemž na místě nehody stroj sklouzl po strmém kopci k břehu řeky Tanana, kde ho zachvátily plameny, cituje web CBS News vyjádření policistů.

K TÉMATU: Tragédie na závodech rallye na Srí Lance. Vůz vjel do davu, zabil sedm lidí včetně dítěte

Úřady potvrdily, že vyslané jednotky žádné přeživší nenašly. Současně vyzvaly místní, aby se místu nehody vyhnuli. Šéf Národního úřadu pro bezpečnost dopravy (NTSB) na Aljašce Clint Johnson uvedl, že příčina nehody je dosud neznámá a probíhá vyšetřování, píše agentura AP.

Operátor věže na letišti, odkud letadlo vzlétlo, si údajně povšimnul v blízkosti stroje „velkého oblaku kouře“. Mluvčí letiště potvrdil, že zaměstnanci „aktivně spolupracovali“ s vyšetřovateli.

Na sociálních sítích se objevilo video z kamery umístěné na zahradě místního farmáře. Záběry zaznamenávají poslední okamžiky letadla typu Douglas C-54 Skymaster před zřícením. Tento letoun začal létat již ve 40. letech minulého století a Američané ho využívali například ve druhé světové válce. Pojme až několik desítek lidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v USA: Žena vjela do budovy, kde se konala narozeninová oslava. Dvě děti zemřely

Přečtěte celý článek