Zubaté překvapení na ranveji: Aligátor si na Floridě zdřímnul pod letadlem, ukazují záběry

před 1 týden 23

Zhruba třímetrový aligátor pronikl na ranvej MacDillovy letecké základny u města Tampa na Floridě. Vojáci objevili aligátora v pondělí ráno, jak podřimuje hned vedle podvozku jednoho z letadel, které je určeno pro doplňování paliva ze vzduchu. Profesionálové z floridské agentury pro ochranu ryb a divoké zvěře (FWC) aligátora odchytili a vypustili do nedaleké řeky Hillsborough, uvedl zpravodajský web The Independent.

ČTĚTE TAKÉ: Magické fotky surfařky během boje o titul. Vlnu po jejím boku sjíždělo hejno delfínů

Základna sdílela na sociálních sítích informaci, že aligátor byl po probuzení v neustálém pohybu, což komplikovalo jeho odchycení. Bylo proto třeba povolat profesionály, aby pomohli odbojného plaza polapit. Dvě zaměstnankyně agentury poté zvíře odchytily a odvezly do jeho přirozeného prostředí. Aligátor však při odchytu nespolupracoval a bránil se, napsal web People. Bezpečně mimo leteckou základnu byl proto dopraven až po několika pokusech. Ochránci přírody následně vysvětlili, že pro tato zvířata jsou dubnové toulky typické. A to hlavně kvůli hledání partnera.

Na záběrech je vidět, jak zaměstnankyně agentury zvíře pacifikují. Nespolupracujícího plaza chytily pomocí dvou provazů se smyčkami, která mu následně omotaly kolem těla a tlamy. Aligátor se po celou dobu kroutil a vzdoroval.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V USA utekla slonice z cirkusu, chovatel se ji snažil odchytit

Přečtěte celý článek