ℹ️ Nová léčiva, která se začala využívat proti cukrovce a taky proti hubnutí, mohou mít i další vedlejší účinky. Podle analytiků...

před 1 týden 39
ℹ️ Nová léčiva, která se začala využívat proti cukrovce a taky proti hubnutí, mohou mít i další vedlejší účinky. Podle analytiků lidé, kteří se jimi léčí, mění mnoho nezdravých návyků. Jedná se o léčiva jako je Ozempic, Wegovy, Mounjaro nebo Zepbound.

👉 Web Quartz informoval o zprávě společnosti Morgan Stanley – v ní popisuje, že lidé, kteří užívají léky s látkou GLP-1, projevují nečekané změny chování. Výrazně snižují spotřebu tabáku a alkoholu. Například 40 % procent respondentů před zahájením léčby kouřilo cigarety alespoň jednou týdně. Po zahájení léčby podíl klesl na 24 %.

👉 Příčinná souvislost zatím není úplně jasná – zda přímo chemické látky v léčivu nějak snižují chuť na alkohol a cigarety, anebo jde „jenom“ o snahu léčeného vést „lepší život“ po léčbě. Samotný GLP-1 totiž v léčbě jen pomáhá, ale léčený musí sám přispět tím, že změní své stravovací i jiné návyky.

🔗 Více v článku: https://czch.tv/jCuKL9

Přečtěte celý článek