Fialova vláda nadále zadlužuje naši zemi. Státní rozpočet vykázal ke konci března deficit 105 miliard korun. Schodek se tak prot...

před 3 týdny 33
Fialova vláda nadále zadlužuje naši zemi. Státní rozpočet vykázal ke konci března deficit 105 miliard korun. Schodek se tak proti únoru prohloubil o 2,5 miliardy korun, oznámilo ministerstvo financí. Zadlužování tedy roste. Loni skončil státní rozpočet ve schodku 288,5 miliardy korun. Vysoké deficity státního rozpočtu vedou k prohlubujícímu se zadlužování země a stoupajícím nákladům na splácení úroků. Hnutí SPD ví, jak zastavit zadlužování.

Je potřeba zastavit platby solárním baronům, zastavit platby nepřizpůsobivým, ukončit neefektivní dotace, zastavit Green Deal, omezit státní byrokracii a skončit platby Ukrajině a Ukrajincům.

Podle propočtu Českého statistického úřadu stoupl deficit veřejných financí na 3,3 procenta hrubého domácího produktu z 3,2 procenta v roce 2022.

Dluh státu loni meziročně vzrostl o 216 miliard a na konci roku činil 3,111 bilionu korun. Výdaje na jeho obsluhu vzrostly od roku 2019 téměř o 29 miliard na loňských 68,3 miliardy korun. Letos se mají výdaje na dluhovou službu opět zvýšit, a to na 95 miliard korun.

Přečtěte celý článek