Hasičská obec truchlí: 18letá Tereza podlehla zákeřné nemoci, byla slovenskou rekordmankou

před 1 měsíc 39

Osmnáctiletá Tereza Srogončíková bojovala s vážnou nemocí, které nakonec podlehla. Celý svůj život zasvětila dobrovolnému hasičskému sboru v Nosicích. Hasičskému sportu se věnovala od dětství. „Nikdy jsem neviděl tak strašně silnou a cílevědomou holku,“ řekl Radovan z Púchova slovenskému webu trencin.zoznam.sk.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladý Peter prohrál boj o život. Na Silvestra mu explodovala do obličeje pyrotechnika

Smutek zasáhl i púchovské gymnázium, kam Tereza chodila do třetího ročníku. „Její čas se dělil mezi studium, léčbu v nemocnici a domov. Tereza milovala život, pohyb, hasiče, turistiku a tanec. Svou nemoc si nepřipouštěla, plánovala si budoucnost stejně jako její spolužáci. Chtěla studovat na vysoké škole. Byla milá, slušná, kultivovaná, bystrá, houževnatá studentka. Velká bojovnice! Čest její památce,“ napsal na webové stránce školy její ředitel Miroslav Kubičár.

Tereza má za sebou řadu významných úspěchů v hasičském sportu. Již v roce 2017 se jí podařilo překonat rekord v běhu na 60 metrů a v roce 2019 se společně se slovenskou reprezentací dorostenek stala vicemistryní světa v ruském Saratově. Skvělou formu potvrdila i na mistrovství Slovenska v požárním útoku na 100 metrů a výstupu na požární věž v Popradu. V obou disciplínách triumfovala a do Nosic přivezla dva tituly. Věnovala se také trénování dětí. „Když nemohla vrcholově sportovat, rozhodla se předávat své výjimečné znalosti dětem v Nosicích. Stala se z ní úspěšná trenérka,“ uvedli dobrovolní hasiči z Nosic.

Na její památku uspořádají 12. května její nejoblíbenější závod – hasičskou šedesátku. Poslední rozloučení se koná ve středu 13. března 2024 na hřbitově v Púchově v 15:30.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chtěl do vězení, aby si dal život do pořádku. Mladý Slovák brutálně pobodal kamaráda

Přečtěte celý článek