Hudební svět přišel o nadějnou zpěvačku, zemřela při nehodě. 18letá Sofia zazářila na soutěži

před 3 týdny 46

Nadějná zpěvačka Sofia byla studentkou Základní umělecké školy Jána Melkoviča ve městě Stará Ľubovňa. V březnu se se svým talentem snažila uspět na mezinárodní soutěži Golden Voice Malta, kde získala diplomy v kategorii Populární zpěv a Národní hit. V soutěži zazpívala také se svojí sestrou Katarínou. Společný duet sester si vysloužil třetí místo v kategorii Píseň z filmu a zároveň třetí místo v kategorii Světový hit, připomněl web presov.zoznam.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická smrt tří dívek semkla Slováky. Nejste na to sami, vzkazují rodinám obětí a pomáhají

Sofia, která zemřela přímo na místě nehody ve Spišském Podhradí, nesklízela úspěchy pouze jako zpěvačka. Osmnáctiletá dívky byla také žákyní s excelentními výsledky. V Prešově se před několika dny konalo krajské kolo Středoškolské odborné činnosti, kde dívka získala v oboru Historie, politologie, právní vědy druhé postupové místo.

Svoji školu reprezentovala i na dalších soutěžích, čehož si všiml také primátor města Stará Ľubovňa Ľuboš Tomko. Dívce 17. března předal ocenění za reprezentování města v oblasti kultury za rok 2023.

V důsledku nehody zemřela i sestřenice Sofie, sedmnáctiletá Lucia, která je podle zjištění serveru Topky.sk dcerou primátora Tomka.

Třetí obětí sobotního neštěstí se stala sedmnáctiletá Katka. Nehoda se odehrála na východě Slovenska. Autobus ve Spišském Podhradí srazil několik mladých lidí, kteří mířili na náboženské setkání. Vozidlo se mělo kvůli nezatažené brzdě rozjet a střetnout se se skupinou.

Přečtěte celý článek