Instagram vylepšil soukromé zprávy. Editovat můžete 15 minut a odpovídat i pomocí nálepky nebo GIFu

před 1 měsíc 78

Další komunikační aplikace patřící do portfolia společnosti Meta oznamuje vylepšení funkcí související s messagingem. Instagram vylepší posílání přímých soukromých zpráv, tzv. DM. Nově lze například odeslanou zprávu upravit, a to až 15 minut po jejím odeslání. Podobnou funkcí už disponují také čistě komunikační aplikace WhatsApp a Messenger od Facebooku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Chcete-li provést změnu, stiskněte a podržte odeslanou zprávu a poté z rozbalovací nabídky vyberte položku „Upravit (Edit)“

Pokud si s někým na Instagramu posíláte hodně zpráv, můžete tuto konverzaci připnout do seznamu nahoru a vyhnout se tak dlouhému rolování a hledání této konverzace. „Přišpendlit“ lze celkem tři konverzace včetně skupinových.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Chcete-li chat s konkrétní osobou přesunout do horní části doručené pošty, přejeďte prstem doleva nebo klepněte, podržte vybranou konverzaci a poté klepněte na „připnout (pin)“. Vlákno můžete kdykoli odepnout

Na Instagramu můžete dát protistraně vědět o přečtení její zprávy pomocí potvrzení, a nebo jí naopak vědět nedat. Nově si můžete přitom vybrat, zda chcete potvrzení zapnout pro všechny chaty, nebo jen vybrané konverzace.

Klepněte pro větší obrázek

Pokud používáte v chatu nálepky (tzv. stickery), můžete si ty nejpoužívanější pro snazší přístup uložit do oblíbených. Při odpovědích na zprávu už jsou teď navíc k dispozici nejen emoji, ale také animované GIFy, videa, fotografie a hlasové zprávy. Jednoduše stiskněte a podržte zprávu, na kterou chcete odpovědět, vyberte odpověď a zobrazí se možnosti.

Klepněte pro větší obrázek
Nálepky používané v soukromých zprávách si nově můžete uložit do oblíbených. Stiskněte a podržte nálepku, kterou chcete uložit, a až příště přejdete na nálepky, najdete ji nahoře

Také soukromé zprávy na Instagramu už přinášejí možnost přizpůsobení vzhledu. Chat si můžete změnit pomocí mnoha témat, některá z nich jsou i animovaná.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Chcete-li změnit motiv chatu, klepněte nahoře na název chatu, přejděte do motivů a vyberte jeden z dostupných motivů
Přečtěte celý článek