Klaus přirovnal Piráty ke korzárům. Jen dříve přepadali koráby, nyní hlásají sdílení

před 3 týdny 28

„Piráti chtějí sdílet všechno, je to jejich bytostný princip,“ řekl v pořadu Co na to vaše peněženka exprezident a svou kritiku podložil i historickým exkurzem.

K TÉMATU: Zelenání ekonomiky jde hrozně rychle, prohlásil Václav Klaus. Vyměnit Síkelu a Stanjuru podle něj nestačí

„Piráti dříve přepadávali lodě a kradli vlastníkům jejich zboží. Ti dnešní přešli k jemnějším metodám, takže namísto bojů o koráby navrhují sdílení. Myšlenka je skoro stejná,“ podotkl Klaus.

Podle něj se voleb do Evropského parlamentu účastní pouze „minimum stran, které říkají ne Zelené dohodě“. Na výsledku prý nezáleží. „Nejde o to, že by vládly zelené strany, které se samy takto profilují. Problém je spíš v tom, že všechny subjekty zezelenaly,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS a Green Deal označil za „podvod a lež“.

Zatímco Klaus tepal ve studiu Green Deal, opačného názoru byl třeba pořadu Partie Terezie Tománkové místopředseda hnutí STAN Jan Farský, který se postavil za Zelenou dohodu a dokument označil za „otázku přežití“.

Klaus rovněž zkritizoval i radu vlády NERV za její počínání. „Jejich návrhy nejsou ničím jiným než pouhým poukázáním na oblasti, kde by se měly začít dělat ekonomické úpravy. S konkrétním způsobem nepřišli,“ vyčetl odborníkům snahy snížit deficit ve státním rozpočtu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Lidovci vyzvali Cyrila Svobodu k odchodu ze strany. To dělal Stalin, obvinil exministr vedení

Přečtěte celý článek