Místo do Bohnic se dostala k holistické terapii. Její čmáranice mění životy

před 1 týden 33

Argyro Leman žije v Brně, ale narodila se v Praze. Jméno má po řecké babičce, příjmení po indonéském dědečkovi. Je holistická terapeutka, která vytváří, jak říká „čmáranice, které mění životy“. Od roku 2009 jí prošlo pod rukama téměř dvě stě klientů, kterým její terapie pomáhají s různými problémy od partnerských vztahů přes potíže s otěhotněním, zdravím až po byznys.

Žije v Brně, ale narodila se v Praze, jméno má po řecké babičce, příjmení po indonéském dědečkovi. Říká, že vytváří „čmáranice, které mění životy“. | Foto: se svolením Argyro Leman

Kromě terapií Argyro Leman vzdělává také v oblasti zdravého životního stylu skrze své sociální sítě, pořádá živé aromaterapeutické workshopy a kurzy automatické kresby. A je také dýdžejka. Hrála v pražských klubech jako Cross, Wakata a Palác Akropolis, ale i po republice. Vždy působila spíše na undergroundové scéně.

Její podnikatelský příběh se začal psát netradičně v nemocnici. „V dětství jsem trpěla na záněty průdušek a alergie, v šestnácti jsem skončila na JIP s astmatem bronchiale. Nemocniční zážitek vyústil v psychospirituální krizi. S diagnózou akutní psychotická ataka mě poslali do Bohnic. Místo nástupu do psychiatrické léčebny jsem se ale vyléčila přírodní cestou, což předurčilo mé směrování,“ vzpomíná Argyro.

Terapie tmou pomáhá lidem poznat sama sebe?

Být o samotě v úplné tmě jen sám se sebou. Někteří lidé říkají, že tma je jako zrcadlo, odráží totiž vaše nitro, vaše předchozí prožitky, zkušenosti nebo povahu.

Úplné ticho a naprostá tma. Terapie skvělá pro ty, kteří chtějí poznat sami sebe

Holistická metoda, kterou vyvinula za 14 let praxe, je spojením různých přístupů, jenž studovala: holistická aromaterapie, harmonizace čaker, masáže, technika Angelic reiki a systém Aura-Soma. A také vystudovala bakaláře na Fakultě humanitních studií na Karlově univerzitě. To vše dalo základ pro vytvoření vlastního terapeutického systému, který nazvala Aluna terapie.

V roce 2015 otevřela v Brně, kam se z Prahy přestěhovala za svým současným manželem, studio Aluna. „V řeči jaguářích lidí kmene Kogi je slovo aluna kosmické vědomí. Matka, se kterou rozmlouvají. Holistický neboli celostní přístup se nesoustředí jen na jeden fyzický zdravotní problém, ale hledá příčiny i v nemocné psychice a duši,“ vysvětluje.

Terapie řeší bolest i napjaté vztahy

Metodu Aluna terapie pak popisuje stručně: „Je to bezpečná autorská terapeutická metoda, která pomáhá řešit fyzickou, emocionální a duševní nerovnováhu člověka. Ať už klienty trápí bolest či onemocnění těla, nemožnost otěhotnět, nesoustředěnost či napjaté vztahy, během terapie najdeme příčinu problémů a jejich řešení ve všech rovinách.“

Terapii předchází diagnostika, kde skrze automatickou kresbu pozná stav čaker klienta a zjistí, co pomůže k jejich harmonizaci. Při následné Aluna terapii využívá i aromaterapii, práci s energií a techniku rodinných konstelací.

Žije v Brně, ale narodila se v Praze, jméno má po řecké babičce, příjmení po indonéském dědečkovi. Říká, že vytváří „čmáranice, které mění životy“Žije v Brně, ale narodila se v Praze, jméno má po řecké babičce, příjmení po indonéském dědečkovi. Říká, že vytváří „čmáranice, které mění životy“Zdroj: se svolením Argyro Leman

„Na klienty nahlížím z více úhlů pohledu, které berou v potaz celý kontext člověka jako bio-psycho-socio-spirituální bytost. Hledám spojitosti a příčiny problémů, které nalézám až u samých kořenů, nejen v dětství, ale i v minulých životech,“ přibližuje Argyro Leman.

Přístup a cestu seberozvoje Argyro ovlivňuje učení přírodní moudrosti indiánů kmene Kogi a tradice indonéského šamanismu, která v ní díky jejím kořenům přirozeně ožívá. Při aromaterapii používá stoprocentně čisté a přírodní esenciální oleje, které pro klienty míchá do synergických směsí podle jejich aktuálních potřeb.

Dětem s autismem pomáhá terapie s delfíny:

Ángel Chuecos při delfinoterapii v Turecku.

Delfíni pomáhají dětem s autismem či mozkovou obrnou. Jsou i terapeuty dospělých

V roce 2020 i přes nepříznivé prognózy lékařů otěhotněla a přivedla na svět dceru. „Mateřství moji práci rozšířilo o další rozměr. Dokážu se lépe naladit na ženy, které si přejí otěhotnět, podpořit je na cestě k jejich mateřství a následně opečovat před porodem i po něm,“ říká holistická terapeutka.

Většinu klientely tvoří podnikatelky a ženy, které si přejí otěhotnět, mít harmonický vztah, i ty, které touží po spojení se svou intuicí a duchovním světem. Opakujícím se tématem je pocit vyhoření. „Tyto klientky mají na první pohled vše, bez zjevného důvodu k nespokojenosti, a přesto se cítí prázdné, nešťastné a beze smyslu. Jsou plné obav a často o všem pochybují, včetně sebe,“ vysvětluje Argyro Leman.

Přečtěte celý článek